07/06/2016, Saat: 10:58
Tirebolu 42 nolu çay (mavi kutulu) benim de favorim, ancak her yerde bulunmuyor. Satılan yerler arasında da önemli fiyat farkları var, dikkat etmek lazım.
Ülkemiz genelinde yaygın ve ulaşılabilir çaylar arasında da favorim Çaykur'un Altınbaş çayıdır.
Bir de tabi ki su ve çayın demleme tekniği çok önemli. İyi kalite su kullanmak, demleme süresini 15-20 dk. civarında tutmak ve çayı 30-40 dk. içerisinde tüketmek önemli hususlar. Ayrıca, demleme yapılırken genelde bilinenin aksine önce kaynar su demliğe konmalı sonra üzerine çay eklenmeli. Bu husus bazı çay ambalajlarında yazar. Aksi yapılırsa kaynar su çayı haşlar. Yok eğer ben illa ki önce çayı sonra da kaynar suyu koyacağım derseniz, o zaman suyu çayın üzerine tek noktadan ve yavaş yavaş eklemenizde fayda var.
Afiyet olsun.
Ülkemiz genelinde yaygın ve ulaşılabilir çaylar arasında da favorim Çaykur'un Altınbaş çayıdır.
Bir de tabi ki su ve çayın demleme tekniği çok önemli. İyi kalite su kullanmak, demleme süresini 15-20 dk. civarında tutmak ve çayı 30-40 dk. içerisinde tüketmek önemli hususlar. Ayrıca, demleme yapılırken genelde bilinenin aksine önce kaynar su demliğe konmalı sonra üzerine çay eklenmeli. Bu husus bazı çay ambalajlarında yazar. Aksi yapılırsa kaynar su çayı haşlar. Yok eğer ben illa ki önce çayı sonra da kaynar suyu koyacağım derseniz, o zaman suyu çayın üzerine tek noktadan ve yavaş yavaş eklemenizde fayda var.
Afiyet olsun.