05/10/2019, Saat: 15:02
(Son Düzenleme: 05/10/2019, Saat: 15:07, Düzenleyen: Lord Sparhawk.)
Bende aynen son 3-4 senedir çaykurun tadının bozulduğunu düşünüyorum, eskiden tomurcuğu mis gibi kokardı, şimdi açıyorsan kokusu zor geliyor. Siz bir de sapphire earl grey alın da kokuyu görün arkadaşlar.
Ahbap komşum ankarada içtiğim çay hopa olmayabilir tam olarak hatırlamıyorum. Bu hafta çaykur tirebolu 42 içiyorum açıkcası beğenmedim. Şimdi yeni çay demliyorum, kaynayıp, beklemiş ve ısısı biraz düşmüş suyu demliğe koyuyorum, suyun üzerine iki kaşık tirebolu 42, bir tatlı kaşığı tomurcuk atıyorum, demliğin ağzını peçete ile tıkıyorum, en kısık ateşte 1-215 dakika demliyorum. Çelik demlikte bundan daha fazlası olmuyor. Ama tadı yine de kötü. Belki içtiğim alaçam suyundandır. Bazı çaylar gerçekten suyu çok çekiyor. Bir de asıl tirebolunun çaykurunki değil, siyah ambalajlı tirebolu kooperatifinin. 42 olduğu söyleniyor. Onu denemedim ama çok umudum yok.
Şu demir döküm demlikleri ilgimi çekti, bizim klaisk yöntemin aksine çayı suda bekletip doğrudan demlikteki çayı içmek üzerine bir metot çin çayları gibi. Her çaya gelmez ama bunla yapılan çaylar da güzel olabilir gibi me geliyor çünkü döküm demir ısıyı oldukça iyi muhafaza eder. İkisini deneyenler porselen ile döküm demir arasında kıyas yapabilirse sevinirim. Beta çayda ilginç ilgniç bir sürü koleysiyon olduğunu gördüm. Böyle döküm bir demlik alıp bu koleksiyon çaylardan azar azar alıp denemeler yapmayı düşünüyorum.
Biizm eskişehirde çeşme suyu içilmiyor. Kalabağın tadını sevemedim yıllardır. Ben şu marka su ile yapıyorum çok güzel oluyor dediğiniz su markası var mı?
Ahbap komşum ankarada içtiğim çay hopa olmayabilir tam olarak hatırlamıyorum. Bu hafta çaykur tirebolu 42 içiyorum açıkcası beğenmedim. Şimdi yeni çay demliyorum, kaynayıp, beklemiş ve ısısı biraz düşmüş suyu demliğe koyuyorum, suyun üzerine iki kaşık tirebolu 42, bir tatlı kaşığı tomurcuk atıyorum, demliğin ağzını peçete ile tıkıyorum, en kısık ateşte 1-215 dakika demliyorum. Çelik demlikte bundan daha fazlası olmuyor. Ama tadı yine de kötü. Belki içtiğim alaçam suyundandır. Bazı çaylar gerçekten suyu çok çekiyor. Bir de asıl tirebolunun çaykurunki değil, siyah ambalajlı tirebolu kooperatifinin. 42 olduğu söyleniyor. Onu denemedim ama çok umudum yok.
Şu demir döküm demlikleri ilgimi çekti, bizim klaisk yöntemin aksine çayı suda bekletip doğrudan demlikteki çayı içmek üzerine bir metot çin çayları gibi. Her çaya gelmez ama bunla yapılan çaylar da güzel olabilir gibi me geliyor çünkü döküm demir ısıyı oldukça iyi muhafaza eder. İkisini deneyenler porselen ile döküm demir arasında kıyas yapabilirse sevinirim. Beta çayda ilginç ilgniç bir sürü koleysiyon olduğunu gördüm. Böyle döküm bir demlik alıp bu koleksiyon çaylardan azar azar alıp denemeler yapmayı düşünüyorum.
Biizm eskişehirde çeşme suyu içilmiyor. Kalabağın tadını sevemedim yıllardır. Ben şu marka su ile yapıyorum çok güzel oluyor dediğiniz su markası var mı?
http://tiraskeyfim.blogspot.com/
http://saklinotalar.blogspot.com/
http://saklinotalar.blogspot.com/