06/09/2013, Saat: 14:29
(06/09/2013, Saat: 13:06)deka Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Çay demleme yönteminden de bahsedecek olursak,önce kaynar su ilgili kaba doldurulduktan sonra çay kaynar suyun üzerine koyulursa daha iyi sonuç alınıyor, bitkisel çaylarda da aynı yöntem geçerli,söylenene göre asla sıcak/kaynar suyun çayın üzerine dökülmemesi söyleniyor, sanırım çay haşlanıyormuş.
+1
Bunu birazda yemek pişirmek gibi düşünebiliriz, yemeği yüksek ateşte pişirmekle kısık ateşte pişirmek arasındaki fark gibi yavaş pişen yemek diğerine göre daha lezzetli oluyor. çay demliği büyük demlik üzerinde iken büyük demliğin üzeri tamamen kapalı olmaması gerekir.Alttaki su kaynarken çayıda haşlayabiliyor. sıkışan buharın rahatça çıkması gerekir.
Ayrıca çayı demleyeceğiniz suyun fokur fokur kaynamadan ocak üstünden alınması da lezzet açısından etkili oluyormuş.
Bunu test etmedim hiç, dün gece okuduğum bir kitapta geçiyordu kaynayan su içerisindeki oksijen azalıyormuş ama bunun çaya etkisi nedir açıklamamış kitapta.
https://www.facebook.com/pages/Pardus-Handcraft/875240639222477
https://www.instagram.com/pardushandcraft/
https://www.instagram.com/pardushandcraft/