16/04/2020, Saat: 00:37
@osaka23 komşum, takipçisi olacağım. Turkiye'de bulunmaz dediklerim de varmış anlaşılan.
Bıçakları ev ahalisinden kaçıracağız tabi ki. Tabakta kesen, tepsideki böreği dilimleyenler oluyor evdeki bıçaklarla. Bulaşık makinasına atmamayi öğrendiler o kadar carlayinca ama o kadar.
@dikdik_s komşum valla bizimkisi tabi işin hobisi. FC61 bicaklar iki haftada köreliyor diye yorum yapanlar muhtemelen günde 6-7 saat kullanıyorlar o bıçakları. Biz 1 saat kullansak anca. Hani 66 HRC bıçağın peşine düşmenin bir mantığı yok tabi. Sizin de dediginiz gibi, iyi islenmis bir Alman çeliği hem agzini iyi tutup hem de nispeten daha yumuşak olduğundan masat ile kolayca toparlanıyor, uzun süre taşla bileylemek de gerekmiyor. Sert çeliklere de belki strop ile bir süre tazeleme çekebiliriz diye umuyorum. Masat önermiyorlar. Bileylemekten kastım da belki 3000 - 5000 grit birşeylerle tazelemek, çok lazım olursa da 1000 grit ile keskinleştirmek olur sanki.
~SB
Bıçakları ev ahalisinden kaçıracağız tabi ki. Tabakta kesen, tepsideki böreği dilimleyenler oluyor evdeki bıçaklarla. Bulaşık makinasına atmamayi öğrendiler o kadar carlayinca ama o kadar.
@dikdik_s komşum valla bizimkisi tabi işin hobisi. FC61 bicaklar iki haftada köreliyor diye yorum yapanlar muhtemelen günde 6-7 saat kullanıyorlar o bıçakları. Biz 1 saat kullansak anca. Hani 66 HRC bıçağın peşine düşmenin bir mantığı yok tabi. Sizin de dediginiz gibi, iyi islenmis bir Alman çeliği hem agzini iyi tutup hem de nispeten daha yumuşak olduğundan masat ile kolayca toparlanıyor, uzun süre taşla bileylemek de gerekmiyor. Sert çeliklere de belki strop ile bir süre tazeleme çekebiliriz diye umuyorum. Masat önermiyorlar. Bileylemekten kastım da belki 3000 - 5000 grit birşeylerle tazelemek, çok lazım olursa da 1000 grit ile keskinleştirmek olur sanki.
~SB