(13/02/2021, Saat: 03:50)Tıraşolog Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Sakalları köpürtme konusunda da çoğu yabancı youtuberda gördüğüm üzere fırçalama tekniğiyle gereken yerleri köpürtüp bırakıyorlar. Extra sakalı yumuşatmak için bizler gibi dairesel hareketle yüzde çalışmıyorlar. Sorduğunuz soruya gelirsek ben aynı bu köpürtme konusunda olduğu gibi alışkanlık olduğunu düşünüyorum. Belki de dik açılı agresif bir tıraş, aldığı zevki bir üst seviyeye taşıyordur.
@
Tıraşolog komşum, sağolun ilginize teşekkürler.
Bazı yabancı konularda tutuş dik açılı olduğu zaman makinenin daha akıcı olduğu söyleniyor. Benim demeye çalıştığım bu yöntemde kullanmak, yani agresif makineyi agresif açıyla kullanmayı denemek.
Biz daha ziyade ise, yatık tutuşun daha güvenli olduğunu biliyoruz, duyuyoruz. Özellikle sabit açılı makinelerde eğer çok dik tutulursa ve geniş aralıklarla sakallar kesilirse, yanakların alınamazken, çene kıvrımına gelindiğinde birdenbire makinenin açısına uyacağını ve bu nedenle çeneyi sıyırıp tahrişe neden olacağını bir eğitim videosunda izlemiştim.
Mesele şu ki, sabit açılı başlangıç önerisi makineleri yanında bir parantez de agresif makinelere açmamızın gerektiğini düşünüyorum. Farklı makinelerin traş yakınlığı birbirinden ayrılıyor. Mesela, ilk mesajdaki sondan ikinci resim(large blade gap 1) şeklinde kullanırsak, makine sipersiz ustura gibi oluyor; bu bilinen en korunmasız kesim başlığı gibi işliyor. Son resimde ise, her ne kadar açısı agresifleşse bile, yine normal siperli bir makine oluyor. Jileti yüzden uzaklaştırarak, siperi yüzümüze yaslayarak, kesim yakınlığımızda belli bir aralık bırakarak jiletin hiç yüzümüze değmeden traş etmesini sağlarız. Elimiz traşla beraber aşağı yönlü hareket ederken bileğimizi bükersek, bu sefer mesafe artacaktır; jileti yüzümüze yakınlaştırıp, daha çok tahrişe yol açmayacaktır.