bilinmeyen biley taşı
#1
Merhabalar,

Fotoğraftaki iki taşı tanımak için yardıma ihtiyacım var.  Büyük olan suyla siyahlaşıyor, küçük olan çok değişmiyor. Küçük olanda dikkatli bakınca ışıkta parlayan noktalar var biraz daha sert ve doğal gözüküyor.

Bunlar ne tür bileme taşı acaba   Huh ve sizce Ustura bilenir mi ?  


Fotoğraf 1


Fotoğraf 2
Cevapla
#2
Hosgeldiniz. İlk mesajınızda kendinizi tanitsaydiniz daha şık olurdu.
Cevapla
#3
İkiside yerli dere taşlarından. Bizim buralarda da çok var. Bolu menşeili olabilirler. Grit değerleri taş çatlasa 2000. Usturadan ziyade bıçaklarda iş göerebilir.
Ya İstanbul beni alacak ya ben İstanbul'u. Fatih Sultan Mehmet
WWW
Cevapla
#4
(31/08/2021, Saat: 21:34)sailor06 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Merhabalar,

Fotoğraftaki iki taşı tanımak için yardıma ihtiyacım var.  Büyük olan suyla siyahlaşıyor, küçük olan çok değişmiyor. Küçük olanda dikkatli bakınca ışıkta parlayan noktalar var biraz daha sert ve doğal gözüküyor.

Bunlar ne tür bileme taşı acaba   Huh ve sizce Ustura bilenir mi ?  


Fotoğraf 1


Fotoğraf 2
Merhaba.

Tahminim girit yağlı bıçak bileme taşları bunlar.Bende de bir kalıp var.Ben bıçak bileme için kullanıyorum.Klasik ince makina yağını bir miktar taşa sürerseniz taş siyahlaşır ve yuzeyi kadifeleşir.

Genellikle Japon bileme taşları su ile kullanılır.Bu taşı su ile kullanmanizi tavsiye etmem.

"Yunanistan'ın Girit adasından çıkan bu taşlar yağ ile kullanılmaktadır. Makine yağını üzerine damlattıktan sonra taş doğal siyah rengini alacaktır. Bu taşlar novaculit oranı %70–75 yanında %20–25 kalsit ihtiva eder. Bu ortalama değerlerle taşlar 1200 grit (kum) sertliğindedir" (kaynak google)

Grit sertliği ustura için uygun mudur bilemedim.


SM-M315F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Cevapla
#5
Küçük olan taş daha önceden bileme amaçlı kullanildiği için bir miktar sertleşmiş ve formu değişmiş.

SM-M315F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Cevapla
#6
Aydınlatıcı bilgi için çok teşekkür ederim.

(05/09/2021, Saat: 09:18)EmrahEray Adlı Kullanıcıdan Alıntı: İkiside yerli dere taşlarından. Bizim buralarda da çok var. Bolu menşeili olabilirler. Grit değerleri taş çatlasa 2000. Usturadan ziyade bıçaklarda iş göerebilir.
Cevapla
#7
detaylı bilgiler için çok teşekkürler, sadece bırak bilemek için kullanmaya dikkat edeceğim.  

(06/09/2021, Saat: 21:52)ZÜLFİKAR Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Merhaba.

Tahminim girit yağlı bıçak bileme taşları bunlar.Bende de bir kalıp var.Ben bıçak bileme için kullanıyorum.Klasik ince makina yağını bir miktar taşa sürerseniz taş siyahlaşır ve yuzeyi kadifeleşir.

Genellikle Japon bileme taşları su ile kullanılır.Bu taşı su ile kullanmanizi tavsiye etmem.

"Yunanistan'ın Girit adasından çıkan bu taşlar yağ ile kullanılmaktadır. Makine yağını üzerine damlattıktan sonra taş doğal siyah rengini alacaktır. Bu taşlar novaculit oranı %70–75 yanında %20–25 kalsit ihtiva eder. Bu ortalama değerlerle taşlar 1200 grit (kum) sertliğindedir" (kaynak google)

Grit sertliği ustura için uygun mudur bilemedim.


SM-M315F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Cevapla


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Artvin biley taşı zanshin 53 68,248 10/03/2022, Saat: 18:55
Son Yorum: okaragoz
Photo yeşim bileme taşı simyager 8 3,075 29/01/2022, Saat: 01:07
Son Yorum: simyager
  Bileme Taşı Avcılığı habaz 18 11,128 23/03/2020, Saat: 22:53
Son Yorum: EmrahEray
  Pfeil doğal belçika taşı Linq 23 43,833 20/03/2018, Saat: 19:57
Son Yorum: higicir
  Koyangi Ustura ve Girit taşı EzyRyder 5 6,890 12/01/2017, Saat: 14:03
Son Yorum: taskind
  12000 grit çin biley taşı hakkında bilgi arıyorum taskind 3 9,052 06/11/2014, Saat: 14:24
Son Yorum: Chinaski
  Kösere Taşı / Kösüre Taşı / Köstüre Taşı theunnamed 3 14,120 19/12/2013, Saat: 12:48
Son Yorum: Rıza
  Arkansas Taşı ozguroner26 3 10,708 23/02/2013, Saat: 20:31
Son Yorum: linguist
  Su Taşı-Yağ Taşı sifujack 2 11,724 16/09/2012, Saat: 19:40
Son Yorum: Lord Sparhawk
Wink Nostaljik ustura tasi fiyatlari linguist 1 9,126 17/08/2012, Saat: 04:12
Son Yorum: linguist

Hızlı Menü:


Konuyu Okuyanlar: