Yaprak Jileti Kaç Defa Kullanıyorsunuz?
#11
Yoğun ve sert sakallarım var, yine de permasharp ve feather jiletleri 3. tıraşı görüyorlar.. 3'ten fazlası haram zaten.. Smile
Cevapla
#12
Feather 3,
Merkur 4-5,
7 O'clock Sharp Edge 5,
Timor Solingen 5-6,
Bolzano 5,
Polsilver Stainless (kahverengi kutu) 6,
Astra Yeşil 2-3,
Isana Men (Rossmann) 2-3...


Son dönemlerde bir hastalık oluştu, her tıraşta yeni bir jilet açıyorum, jileti bir kere kullanıp atıyorum.. Bakalım ne kadar süre böyle devam edeceğim...
Cevapla
#13
en son polsilver jileti r41 le 20 den fazla tıraşta kullandım. Tek perde tıraş oluyorum.
Cevapla
#14
(30/03/2013, Saat: 16:35)linguist Adlı Kullanıcıdan Alıntı: en son polsilver jileti r41 le 20 den fazla tıraşta kullandım. Tek perde tıraş oluyorum.

HuhHuh Benimki psikolojik mi aynı jileti iki defadan fazla kullanmadım.
Cevapla
#15
(30/03/2013, Saat: 16:35)linguist Adlı Kullanıcıdan Alıntı: en son polsilver jileti r41 le 20 den fazla tıraşta kullandım. Tek perde tıraş oluyorum.

Perma sağlam jilettir. İki defa ancak
20 defa kullandığım jilet tarak gibi olur Smile
Cevapla
#16
benim de her tıraş değiştirdiğim oluyor. Bu istisnaydı. Dediğim gibi tek perde tıraş oldum normalde üç perde ile 5-6 tıraşa denk geliyor. Ama aylardır ustura dahil tek perde oluyorum
Cevapla
#17
(12/12/2012, Saat: 01:50)Aersin Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Bizde çope atmiyoruz canim, biriktirip dukkanda talasin arasina katmacaWink

Ben ilk basta cope atiyordum, simdi biriktiyorum ama neden biriktirdigimi bilmiyorum Smile sahi neden cope atmiyorsunuz?
Cevapla
#18
Sürekli suyla temas eden ve kuruyan jiletleri çok defa kullanmak sağlıklı değil. Kurulasanız dahi gerek tıraş esnasında gerek tıraştan sonra ağızda mikro paslanmalar oluşabiliyor. Bunlar gözle görülemeyen ancak mikroskop altında görülür taze pas oluşumları. Tıraş esnasında da bir şekilde cilde nüfuz etme riski var. Domuz kılından ya da sabundaki hayvan yağından çekinenlerin daha dikkat etmesi gereken önem arzeden bir risk. O yüzden jiletiniz çok değerli değil ve yağda saklamıyorsanız 5 tıraşı geçmemeye çalışın.

Usturada da aynı durum olmuyormu diyeceksiniz, olmuyor. Çünkü her tıraş sonrası ketende kayışlama ağzı tamamen kurulayıp temizliyor. Tıraş öncesinde deride kayışlama da olabilecek en ufak pas ihtimalini ortadan kaldırıyor. Tabi bu düzenli kullanılan usturalar için geçerli bir durum. Düzenli kullanılmayan usturalar yağlanmalıdır. Yaprak jilette kayışlama gibi bir imkan olmadığından nasılsa öyle başlıyoruz bir sonrai tıraşa. Dikkat ediniz.

Şunu da ekleyelim, paslanmayan çelik diye bir şey yoktur, her canlının ölümü tatması gibi her çelik pası tadacaktır. Bugün paslanmaz çelik olarak satılan çelikler tamamen paslanmaz değil, paslanmaya yüksek dirençli çeliklerdir. Ama öyle ya da böyle zamanla, belirli koşullara maruz bırakıldıklarında onlar da paslanmaya başlayacaktır. Sürekli suyla temas eden kağıt gibi yaprak jiletleri düşünürsek bunların hızlı paslanacak olması şaşırtıcı değildir.

Çok özel çok değerli bir jiletiniz var ve çok defa kullanmak istiyorsanız yağda muhafaza edip oksijenle temasını kesin. Ama bana göre gereksiz bir uygulama. Sonuçta gelmiş geçmiş en iyisi bile olsa kullanım amaçlı bir yaprak jiletin ederi nedir yani, birkaç lira.
http://tiraskeyfim.blogspot.com/  
http://saklinotalar.blogspot.com/
WWW
Cevapla
#19
2017 ye kadar geçerli tetenoz aşım var
Siz evde denemeyin :d
Cevapla
#20
Bir tetanoz ne kadar gidiyor hocam? Duruma göre ben de yaptırayım bir aşı.. Big Grin
Cevapla


Hızlı Menü:


Konuyu Okuyanlar: