Yorumlara teşekkürler arkadaşlar.
Briç çok komplike bir oyun,temelde oyunun dönüşü ihale gibi ama oraya kadar gelmek asıl mesele zaten.Bidler çok önemli ve çok teorik bilgi gerektiriyor,neyin ne anlama geldiğini bilmeniz gerekiyor.Bazı cevapların birkaç anlamı var,konvansiyonlar da burada çok lazım,ortağınız biliyor siz bilmiyorsanız mesela verdiğiniz cevaplarla hezimete yol açabilirsiniz oyunda.Ortağınızla anlaşmanız lazım,tarzını da bilmeniz çok önemli.
Öğrenmenin sonu yok gibi briçte,kafayı yorarsanız devamlı yeni şeyler öğreniyorsunuz ama dediğim gibi öğrendiğiniz şeyin tek başına kıymeti yok ortağınızın da bilmesi şart.
Briçi masada oynamak zor,en azından giriş seviyesi bilgilerine tamamen hakim olmanız lazım,çünkü benim gibi unuttuğunuzu internetten açıp bakamazsınız veya biz bu dersi görmedik henüz diyemezsiniz,kovalarlar adamı.
Ve zaten dediğim gibi bir ortak lazım kendi ayarlarınızda veya sizden iyiyse de artık sizin için seviyeyi düşürüverecek.Ama ortağa çok yavan geliyor bu oyunlar bir süre sonra,uzun vadede kendinizi geliştirmezseniz o da sırt çeviriyor size,kendisinden birşey öğreneceği ortaklar arıyor.
İnternette ise Amerikalılar çok kuralcı ve puanlamalara aşırı bağlı ama çok iyi ortaklar oluyorlar,Türklerde çok çok iyi,dünya çapında oyuncular var ama az bilenlerde gördüğüm ortak özellik fazla cesur oynamaları.Polonya ve Çin'den ise mükemmel oyuncular çıkıyor.Ben ustaların oyunlarını da izliyordum hep,bir yerden sonra bilgim yetmediği için kopup dağılıyordum.
BBO dan oynayan bir usta varsa forumda,oyununu izlemek isterim hem de tanışmış oluruz özel mesaj olarak da yazabilir bana.
NT yani No Trump yani sanzatu kozsuz oyun demek bu arada.Maçaya pik,kupaya kör deniyor,şilem,zon vs hep özel terimler var.
Ders gerçekten iyi olurdu teşekkür ederim,bizim burada da ders verenler var ama önce biraz okuyup öğrenmek dolu gitmek lazım ki pratiği yapasınız orada.Ve tüm bunlara da biraz vakit lazım.
Forumda inşallah kallavi bir oyuncu vardır ve başlığa gelip karizmayı koyarsa iyi olur,yoksa koyunun olmadığı yerde kendimi Abdurrahman çelebi ilan ederim.