Porsuk Kılı Hakkında Gizlenen Gerçekler
#31
(26/03/2015, Saat: 16:31)Chinaski Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Peki büyük üreticiler kendi batch leri için çiftlik kuruyorlar mı?  Yoksa tedarikçi ile anlaşıp en iyileri önden satın mı alıyor?

Büyük üreticiler de Çin'de kendilerine çiftlik kurmuyorlar. İhtiyaçları kadar kılı tedarikçilerden temin ediyorlar.
Mesela en meşhur üretici İngiliz Simpson bile bir kiloluk balyalar halinde alım yapıyor.

(26/03/2015, Saat: 16:31)Chinaski Adlı Kullanıcıdan Alıntı:  Sonuçta Simpson un best serisinde de kıl kalitesi arasında farklar mevcut olduğuna göre biraz şans işi mi fırça alımı?

Elbette İngilizce "batch" dedikleri her "parti" malda, kıl karakteristiklerinde belli sınırlar içinde değişiklik gözlemlenmektedir. Ancak Simpson gibi markalarda bu dalgalanma çok rahatsız edici boyutlarda olmuyor. O nedenle istikrarı yakaladığı için bugün Simpson aranılan bir marka olmuş durumda. Bu tarz büyük üreticiler farklı zamanlarda farklı partiler kullanarak üretim yapsalar dahi, yine de belli bir kalitenin altına düşmedikleri için genel memnuniyeti bu şekilde sağlamayı başarıp sevilen bir marka olmuşlardır.

Eğer görerek alma şansı varsa elbette ilk tercihiniz öyle olmalı.(@impaticaret İmpa Mustafa beye selamlar bu şansı bize tanıdığı için) Yoksa da gerçek fotoğrafını koyan sitelerden seçerek alınmalı.O da olmazsa yerli/yabancı forumlardaki daha önce "Simpson best" kullandım ama "şu siteden aldığım çok farklı güzel çıktı" diye paylaşıyorsa fotoğrafından güncel batch ise gönül rahatlığı ile alınabilir.

(26/03/2015, Saat: 17:57)mornetto Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Üstad markalar hakkında kısa bilgi ve

Kıllar üzerinde yapılan işlemler (ağartma, sterilizasyon vs.) bilgileri paylaşır mısınız.

Teşekkürler..

Simpson gibi büyük markalar dahil olmak üzere "ağartma" işlemi alıcıya güzel görünmesi amaçlı yani estetik amaçlı yapılıyor ve açıkça ifade ediliyor. Kıl uçları ağartıcı bir kimyasala batırılıyor. Bu ağartma işlemi Simsiyah olan kılların uçlarını da aynı şekilde beyazlatıp yumuşatabiliyor hatta jelleştirdiğini yada kıvrıklaştırdığını söyleyenlerde var.

"Sterilizasyon" ise tam bir muamma. "Şarbon" nedeniyle dünyadaki fırça aleminde at kılının hegemonyasına son veren porsuk fırçalara geçmişte pazarlama tekniği olarak "sterilize" damgası yaptıklarına inanıyorum. Çünkü bunu yapabilmenin tek yolu medikal ve kozmetik sektöründe kullanılan pamuk, cerrahi dikiş ipi gibi malzemelere sterilie etmede kullanılan "Gama sterilizason" diyebiliriz. Büyük üreticiler kılları da hazır aldıklarına göre ve üretim adımlarını sayarken böyle bir şeye değinmediklerine göre burada kılı satışa hazırlayan adamın insiyatifine kalıyor.

Burada küçük bir tercüme detayı yaparsak olay daha iyi anlaşılır.
"sterilize" - yararlı veya zararlı her türlü mikroorganizmayı öldürmeyi içeren temizlik işlemi.
"sanitize" - sadece zararlı olabilecek migroorganizmalaı temizlemeyi hedefleyen temizlik işlemi

Bunun yanında fabrika ortamını hepimiz az çok tahmin ediyoruz. Orası ameliyathane ayarında bir yer değil. Gayet havada tozu mikrobu olan bir yer. İşçiler de kirli ve tozlu elleri ile üretim bandındaki fırçaları bağlıyor, yapıştırıyor kısaca her yerine dokunuyor. Hadi bunları unutalım ya terazi, taşıma kutuları, paketleme kağıtları, karton kutular ne kadar "sterilize"? Cevabı siz verin. İşte fırçanız da o kadar sterilize. Çünkü hiçbir fırça bir "gazlı bez" gibi vakumlu poşetin içinde çıkmıyor ve sterilize bir mekanda taşınıp stoklanmıyor.

Yapılan bir işlem varsa da hayvan postlarından kıllar ayrıldıktan sonra yapılan kimyasal işlemlerdir (genel ağartma ve temizlik işlemleri) Bunun dışında yapılırsa da geriye günümüz teknolojisi ile "Gama sterilizasyon" adımı kalıyor. Dediğim gibi kıl tedarikçisinden çıktıktan sonra kıllar "sanitize" olabilir ancak fırçaya "sterilize" adına bir işlem uygulandığını düşünmüyorum.
Foruma özel Tipsoft fiyat listesi için "tipsoftbrushes(at)gmail.com"
adresine "kullanıcı adınızı" belirterek mail atabilirsiniz.
https://www.facebook.com/tipsoftbrushes/
WWW
Cevapla
#32
Onur Bey oldukça değerli bilgiler paylaşmışsınız. Devamının gelmesini dört gözle bekliyorum. Kaleminize, dağarcığınıza sağlık...
gurmekokular /// bana "komşum" demeyin!
Cevapla
#33
Onur hocam gercekten yararli ve bilmediğimiz bilgiler bunlar.
Emeğinize saglik. Roman okur gibi bir anda sona gelmisim.
Tesekkurler.
Cevapla
#34
@onur98 ellerine gözlerine sağlık .. çok iyi olmuş bunları yazdığın ...
Cevapla
#35
Onur bey selamlar. Bilgilendirici yazınız için öncelikle çok teşekkür ederim. Merak ettiğim konu , siz de yolun başında bir üretici olarak Tipsoft fırçaları segmente ederken bu ayrımı nasıl yaptınız ? HMW , Manchurian vs ?
Cevapla
#36
Detaylı bilgiler için çok teşekkürler onur98.
Cevapla


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Vigshaving 26 mm Finest Porsuk Kılı Tıraş Fırçası jesusfear 112 14,704 21/08/2017, Saat: 22:53
Son Yorum: berzax
  Porsuk Fırça Tavsiyesi sellom 348 84,489 19/06/2017, Saat: 20:05
Son Yorum: onurcakmak
  Porsuk kılı fırça seçimi tyrant1907 21 2,855 07/04/2017, Saat: 15:17
Son Yorum: tyrant1907
  Porsuk kılı fırçalar hakkında bazı bilgiler Lord Sparhawk 211 165,600 25/03/2017, Saat: 17:06
Son Yorum: Scorpion
  Yüzde Köpürtme İçin Porsuk Fırça Tavsiyesi Niko 75 7,540 12/03/2017, Saat: 13:57
Son Yorum: Niko
  Rodeo Porsuk Tıraş Fırçası KASSAM 2 1,127 08/12/2016, Saat: 08:18
Son Yorum: KASSAM
  Porsuk Fırça Knot Ölçüleri Kıyaslama ahraz 40 5,664 26/11/2016, Saat: 14:02
Son Yorum: msakalli
  İstanbul da Porsuk Avı laktik 28 23,779 20/10/2016, Saat: 11:06
Son Yorum: Zeman
  porsuk fırçalar hakkında video mazot 6 1,393 04/10/2016, Saat: 17:59
Son Yorum: crionics
  Artık Türklerin de Porsuk Fırçası var onur98 126 87,963 26/09/2016, Saat: 13:00
Son Yorum: emrekullakci



Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi