Kör bıçağa hiç tahammülüm yok. ilk başlarda bildiğimiz marketlerde satılan sürbisa marka bıçak bileme aletiyle biliyordum ancak bir türlü istediğim performansı alamadım. Ayrıca bıçağın ağzını bozduğunu fark ettim. Daha sonra opinel biley taşında denedim biraz küçük olduğundan grit değeri de düşük kaç olduğu üstünde yazmıyor. Sonuç iyi olsa da bayağı bir uğraştırıyordu. En son Solingen marka 8'' bir masat aldım sonuç harika koldaki kılları baskı yapmadan alacak seviyeye getirmeyi çok kısa sürede başardım. Bu kadar keskinliğe gerek yok ancak birazda bu tarz işlerle uğraşmayı seviyorum. Forumdaki komşular hangi yöntemlerle biliyoruz evdeki bıçaklarımızı?
Çakı, Bıçak Bileme
|
12/06/2019, Saat: 15:19
Gundelik bakim icin Solingen masat kullaniyorum ben de. Masatin yeterli olmadigini dusundugum zamanlarda da taş ile bileme yapiyorum. Usturalarım için daha yüksek grit değerli taşlarım da var ama bıçaklarim için şu aralar Makita 1200 Biley taşı kullanıyorum. Fazla aşındırmadan, bıçakların keskinliğini kendine getiriyor. Japon üretimi olmasına rağmen uygun fiyatlı bir bileme taşı.
12/06/2019, Saat: 15:34
1- Masat ile
2- Başka bir bıçağın arkası ile 3- Fincanın alt kısmındaki sırsız tabanını kullanarak 4- Grid taşı ile(GGS Messer)
__________________________________________
E n v i r o n m e n t a l i s t
12/06/2019, Saat: 15:52
Ucuz ve ulaşılabilir bir opsiyon olarak eklemek isterim 200 , 500, 1200 grit zımpara kağıdı da oldukça hızlı ve keskin sonuçlar veriyor.
12/06/2019, Saat: 16:27
(12/06/2019, Saat: 15:19)kokopelli Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Gundelik bakim icin Solingen masat kullaniyorum ben de. Masatin yeterli olmadigini dusundugum zamanlarda da taş ile bileme yapiyorum. Usturalarım için daha yüksek grit değerli taşlarım da var ama bıçaklarim için şu aralar Makita 1200 Biley taşı kullanıyorum. Fazla aşındırmadan, bıçakların keskinliğini kendine getiriyor. Japon üretimi olmasına rağmen uygun fiyatlı bir bileme taşı. Bu taş ile masat arasında kaldım bende taş olayına girildimi birden fazla grit değerinde taş almak gerekiyor. 600 den başlayıp 1200 1500e kadar çıkmak gerektiği için masatı tercih ettim. Tabi ağzı çok bozulmuş bıcaklarda masat yetersiz kalır
12/06/2019, Saat: 16:35
Bazı konularda evde çözüm olmayabiliyor.
Geçenlerde elimdeki Sivas Hatırası olup ağız kısmında 0.3 cm kadar aşınmış olan bıçağı bıçakçı bir esnafa götürdüm. 3,5 Liraya 5 dakikada halletti. Eğer iyi bir esnaf bulunursa bu daha pratik oluyor.
__________________________________________
E n v i r o n m e n t a l i s t
12/06/2019, Saat: 16:40
(12/06/2019, Saat: 16:35)manuple Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Bazı konularda evde çözüm olmayabiliyor. Bıçakçılara biletirken sulu bileme yapan yerlere biletmek gerekir. Aksi taktirde biçagin ağzı yanabilir direk taş motorunda bileme yaptirmamak gerek. Aşırı sürtünmeden oluşan ısıdan çeliğin ısıl işlemi bozulabilir.
12/06/2019, Saat: 17:06
(12/06/2019, Saat: 16:40)Legend Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Bıçakçılara biletirken sulu bileme yapan yerlere biletmek gerekir. Aksi taktirde biçagin ağzı yanabilir direk taş motorunda bileme yaptirmamak gerek. Aşırı sürtünmeden oluşan ısıdan çeliğin ısıl işlemi bozulabilir. Bazı lokantaların önünde motorla zımpara yaparak bıçak bilendiğini görüyorum. Sürekli bu şekilde bıçağın bilenmesi durumunda dediğiniz gibi metalin yapısını iyi ya da kötü etkileyecek değişimler yaşanabilir. Sürekli sulu taşlamada ile bilenmesi durumunda, çelik bıçağın üretim anındaki sertlik standartları korunmuş olur.
rocnelrazor@gmail.com
www.rocnel.com
15/06/2019, Saat: 23:26
sulu bileme icin bauhausta uckiraz resmi olan hirdavat reyonunda bulunan kirchten (yazim hatsi olabilir) marka fiyat olarakta baya makul olan tasi tavsiye ederim sulu bileme yapiliyor ve turucu kismi grit degeri dusuk an asindirici kismi kaba duzeltme sonrasi beyaz kismi ise ev kullanimi bicaklari istenilen forma fazla zahmet etmeden getiriyor.
|
« Önceki Konu | Sonraki Konu »
|
Konu ile Alakalı Benzer Konular | |||||
Konular | Yazar | Yorumlar | Okunma | Son Yorum | |
Makarnadan bıçak yapımı | posicor | 7 | 5,389 |
09/09/2018, Saat: 15:25 Son Yorum: laktik |
|
Şef Bıçakları Ve Bileme Taşları Hakkında Öneriler | _dnz35 | 15 | 11,059 |
08/09/2017, Saat: 18:40 Son Yorum: kokopelli |
|
Bıçak Bileleme Taşı Hakkında Yardım | bhdr003 | 2 | 6,531 |
30/12/2014, Saat: 23:30 Son Yorum: bhdr003 |
|
Kaliteli mutfak bıçağı ve bileme taşı. | geldigitti | 9 | 14,587 |
24/08/2013, Saat: 16:08 Son Yorum: tipsol |
Konuyu Okuyanlar: