Kayista Break-In
#1
bu surec kayislarda nasil oluyor. normal kayislamanin haricinde bir islem gerekiyor mu?
Cevapla
#2
yağlar falan da kullanılabilir, ama forumlardan anladığım kadarıyla kayışı yumuşatan en kolay kullanılabilir ürün avcumuz, yeni kayışı sık sık avuç içi ile sıvazlayarak yumuşatmayı öneriyorlar, sonrasında da rutin bakım için birkaç haftada bir aynısını tekrarlamak gereğinden bahsediyorlar.

usturayı kayışa vurmadan önce elimle beş altı tur üzerinden geçerek hem ısıtmayı, hem de nemlendirerek yumuşatmayı alışkanlık haline getirdim, hem ucuz Smile hem zahmetsiz.

başka yöntemleri muhakkak vardır
memleket kurtulana kadar siyah
Cevapla
#3
çok çeşitli eski paddle kayışlar gördüm. bazısının derisi çok sert ve pürüzsüzdü. bazıları ise derinin arkasındaki tüylü kısımdan yapılmış ama sanki kullanıla kullanıla tüm tüyü kazınmış gibi bir hali vardı. üstüne yağ damlatınca resmen içecek kadar diyeyim. sonuçta bunların hepsini berberler kullanmış ve break in periyodu tamalanmış. Berberlerin özel bir yöntem kullandığını sanmıyorum ama bahsettiğiniz elle ovma işlemi ilginç geldi. Ne çeşit yağ kullanıldığını biliyor musunuz?
Cevapla
#4
yağ yok, sadece avcunuzun içi ile (el ayası ile) sıvazlıyorsunuz.
rivayet o ki avcumuzun içinde var olan yağlar kayışın gözeneklerinin açılması işine yarıyormuş, çok ayrıntısını bilmiyorum, ama alışkanlık oldu uyguluyorum, hem zevkli de oluyor o kayışı elinizde hissetmek, ısındığını farketmek
memleket kurtulana kadar siyah
Cevapla
#5
kosumcudan aldigim 4mm kalinligindaki kayisi ( cinsini bilmiyorum belki de horsehide dir) cam bardakla defalarca surterek duzlestirdim (internette cam sise kullandiklarini okumustum) uzerindeki puruzler gitti. elle de ovuyorum tiras oncesi. simdi ustura ferrari gibi kayislaniyor bu gidisle uzun sure touch up yapmaya gerek kalmayacak.
Cevapla


Hızlı Menü:


Konuyu Okuyanlar: