geltir.com 2019 Jaguar Fırça Etkinliği - İlk Mesaj Güncel - Baskı Önizleme +- Geleneksel Tıraş Forumları (http://www.geltir.com) +-- Forum: FORUM (http://www.geltir.com/forumdisplay.php?fid=25) +--- Forum: Etkinlikler (http://www.geltir.com/forumdisplay.php?fid=39) +--- Konu Başlığı: geltir.com 2019 Jaguar Fırça Etkinliği - İlk Mesaj Güncel (/showthread.php?tid=10771) |
geltir.com 2019 Jaguar Fırça Etkinliği - İlk Mesaj Güncel - 3RD1 - 29/07/2019 Tekrardan merhaba. Yoğun uğraşlarımız sonucunda karşınıza iyi haberler ile geldik. Firma ile görüşmelerimiz; gerek kendimizi anlatma, gerek taleplerimizin yerine getirilmesi ve tüm bunların yapılabilirliğini ortaya çıkarmak biraz zaman aldı. Neticede firma ürünlerini hem berberlerin profesyonel kullanımları için, hem de uygun fiyatlı ürün talep eden nihai tüketici için üretmekte. Bizim taleplerimiz ve düşüncelerimiz firma için alışılagelenin dışında farklı taleplerdi ve bu süreçte biz de firmaya kendi imkanları dahilinde bize en uygun ne sunabilirler bunu anlamaya çalıştık. Zira en ufak değişiklikler için firma bizden en az 2000 adet üretilirse bu gibi taleplerimizin mümkün olabileceğini belirtti. Öncelikle fırçamızın özelliklerini belirlerken her daim günlük kullanıma uygun olacak şekilde tasarlanmasına özen gösterdik ve bu fikri esas aldık. Bunları da yukarıda belirttiğim gibi, firmanın altyapısı dahilinde talep etmeye veya uydurmaya çalıştık. Bu süreçte gösterdiğiniz sabır için teşekkür ederiz. Lafı çok fazla uzatmadan etkinlik fırçamızdan bahsedelim. Fırça Sapı: Jaguar'ın belki en çok üretilen ve berberlerde görüntüsüne aşina olduğumuz klasik tasarımını taşıyan, ama o kadar da büyük olmayan ve evde günlük kullanıma uygun Rodeo Natürel Serisi 605 örnek alarak oluşturuldu. Taleplerimiz doğrultusundaki tek alternatifimiz bu sap diyebiliriz. 605'in ebatları hem standart günlük fırçalar ile aynı özelliklerde, hem de talep ettiğimiz ve en az 24mm olmak üzere yoğun kıl yüklemeye uygun. Ayrıca sap altındaki tutamaçlı yapısı ile isteyen kasede isteyen yüzde rahatça kullanabilecek. Buna ek olarak Jaguar serisinde mevcut olmayan bu sap, fırçayı daha da özel hale getiriyor. Alt kısmı 1071 modelinin orjinalindeki hali gibi bayrak kırmızısı renginde ve beyaz şeritli olacak. Bu renkleri seçerken şöyle düşündük: “Semouge etkinliğinde yaptırılan forum fırçası yabancılar tarafından ‘Türk Mavisi’ olarak bilinen Turkuazdı. Bizde madem yerli bir firmamıza forumumuz için özel üretim bir fırça yaptırıyoruz o zaman bizim etkinlik fırçamız da bayrak rengimiz olan kırmızı-beyaz olsun.’ dedik. Kaplama ile ilgili olarak da; Firma ahşap sapa vernik kaplama yapıyor. Bu kaplama ile fırça berber dükkânlarında uzun süre kullanılıyor. Her ne kadar bu şekilde bile gayet dayanıklı olsa da epoksi kaplamanın daha da uzun ömürlü olacağını düşündük ve bu düşüncemizi firmaya ilettik. Firma ise daha önce böyle bir işlem yapmadığından dolayı bu fikrimize çok yanaşmadı. Bu aşamada kendisine şimdiden çok teşekkür ediyorum @osaka23 komşumuz epoksi kaplamayı kendisinin yapabileceğini söyledi ve etkinlik fırçamızın epoksi kaplaması kendisi tarafından yapılacak. Sap kısmının bir yüzünde firmanın kendi logosu diğer yüzünde ise forumumuzun logosu yer alacak. Sapın alt kısmında ise seri numarası yer alacak. Kıl uzunluğu ve yapısı: Fırçamız domuz kılından imal edilecek. Kıl uzunluğu 55mm, düğüm çapı 25mm ve yoğunluğu maksimum düzeyde olacak. Bize numune olarak üretilen fırçanın kıl uzunluğu 60mm'ydi. @osaka23 komşumuz fırçayı buzdolabında su içerisinde bırakma dahil hızlı bir rodaja soktu ve bu ölçülerin ne kadar verimli olabileceğini test etti. Yapılan incelemede kılların yumuşaklığı nedeniyle yüzde fazla açıldığı ve ana fikrimiz olan günlük kullanım ilkesine uygun olmadığını anlaşıldı. Ayrıca uzun kıl ölçüsü aynı zamanda uzun sabun yükleme süresi ve köpük yutma olumsuzluklarını da beraberinde getiriyordu. Düğüm çevresine ip bağlayarak 57, 55, 52 ve 50mm gibi ölçülerde denediğimizde, optimum uzunluğun 55 olabileceğini gördük. Çünkü çok kısa veya çok uzun kıl herkese hitap etmeyecekti. Biz de tam ortası yani 55mm uygun olur diye düşündük ve üretim bu şekilde gerçekleşecek. Daha az siyah kıl için de firmaya talebimizi ilettik. Düğüm yüzüğü parlak gümüş renk, metal kaplama olacak. Fırça üzerindeki logo ve seri numarası: Tamamen bize has üretim olduğu için model numarası olmadan Jaguar logosu basılacak (Örnek gönderilen model de mevcut ancak nihai model de yer almayacak). Arka yüzüne ise Geltir yazısı ve logosu basılacak ve "Özel Üretim" ibaresi yer alacak. Bunlar için firma yeni baskı klişesi ürettirecek. Seri numarası ise sapın altında olacak. Etkinlik hakkında genel bilgi: Etkinlik fırçamız 50 adet ile sınırlı olacak. Firmanın ürünleri üretip göndermesinden sonra @osaka23 komşumuz tüm fırçaları epoksi kaplayarak ürünlerin dayanıklılığını artıracak. Onur Komşumuz yoğun iş temposu içerisinde istirahat saatlerinden feragat ederek kaplamaları bitirmeye çalışacağından dolayı sürenin bir miktar daha uzama durumu söz konusu; Bu nedenle de bu süreyi anlayış ile karşılayacağınızı umuyoruz. Yapılacak işlemlerin sonunda ise etkinlik fırçalarınız bildireceğiniz adreslere indirim kuponuyla alıcı ödemeli olarak kargolanacak. Etkinliğe Ankara’dan katılacak komşularımız ise dilerlerse ürünlerini elden teslim alabilecekler. Fırça ücreti:40₺ Etkinliğimiz şimdilik bir fırça ile sınırlı olacaktır. Ancak sipariş adetimiz elli olacağından dolayı yeterli talep gelmemesi durumunda; Talep sırasına göre kişi başı en fazla bir adet daha olmak üzere toplamda iki adete çıkabilecektir. Seri numarası ise komşularımızın birinci talepleri doğrultusunda yapılacaktır. İkinci fırça temini durumunda ise sizin ile irtibata geçilerek boş kalan seri numaralarından numara atanacaktır. Ayrıca taleplerinize mutlaka numara ekleyiniz. (30/07/2019, Saat: 23:53)3RD1 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Değerli komşularımız etkinliğimize göstermiş olduğunuz ilgi için çok teşekkür ederiz. Sizlerde emin olun ki kimsenin dışarıda kalmasına gönlümüz razı değil. Bu nedenle dün akşam etkinliği açtığımız andan itibaren listenin bu kadar hızlı dolması üzerine @osaka23 komşumuz ile birlikte saatlerce neler yapabileceğimiz üzerine görüştük. Sonuç olarak zamanımızın çoğunu harcayan epoksi işlemini iptal etmeye karar verdik. Bunun yerine firmaya çift kat vernikleme işlemi yaptırarak en az epoksi kaplama kadar dayanıklı bir ürünün ortaya çıkacağını düşünüyoruz. (30/07/2019, Saat: 23:59)3RD1 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: İkinci fırça için şuanlık numara seçtiremiyoruz. (05/08/2019, Saat: 14:57)osaka23 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Merhabalar etkinlikte sayıyı tamamlanmasıyla beraber artık adres toplama ve firmanın üretime başlaması için ücretleri toplanması safhasına geçmiş bulunuyoruz (18/09/2019, Saat: 12:18)3RD1 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: LİSTE: Cvp: geltir.com 2019 Jaguar Fırça Etkinliği - marek - 29/07/2019 Herşey için teşekkür ederiz.Şayet ayrılmamışsa 1 ve 10 numaralı fırçalara talibim.Ayrılmışsa da bakarız.. geltir.com 2019 Jaguar Fırça Etkinliği - EskUyeMhmt_G - 29/07/2019 7 numarayı almak istiyorum. Teşekkür ederim. Cvp: geltir.com 2019 Jaguar Fırça Etkinliği - blaster - 29/07/2019 Mümkünse 12 ve 23 numarayı istiyorum. Cvp: geltir.com 2019 Jaguar Fırça Etkinliği - onurcakmak - 29/07/2019 Arkadaşlar ellerinize sağlık. Ben de 3 numaraya talibim. geltir.com 2019 Jaguar Fırça Etkinliği - guwenkaya - 29/07/2019 Ben de bu etkinlikte yer almak istiyorum. Komşum bana hangi numaranın denk geldiği önemli değil. Zira her halükarda 52 olamayacak S9 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi Cvp: geltir.com 2019 Jaguar Fırça Etkinliği - ATEGO06 - 29/07/2019 6 numaraya talibim geltir.com 2019 Jaguar Fırça Etkinliği - DelikanliTiras - 29/07/2019 Ben de her zamanki gibi 20 numaraya talibim Elinize sağlık. Cvp: geltir.com 2019 Jaguar Fırça Etkinliği - osaka23 - 29/07/2019 Ben de 23 e talibim @3rd1 hocam Cvp: geltir.com 2019 Jaguar Fırça Etkinliği - mimaras - 29/07/2019 Komşular ellerinize sağlık. 48 numaraya talibim |