Sağlıklı gülüşler :) - Baskı Önizleme +- Geleneksel Tıraş Forumları (http://www.geltir.com) +-- Forum: BEYİN FIRTINASI (http://www.geltir.com/forumdisplay.php?fid=35) +--- Forum: Tıraş Dışı (http://www.geltir.com/forumdisplay.php?fid=37) +--- Konu Başlığı: Sağlıklı gülüşler :) (/showthread.php?tid=6892) |
Sağlıklı gülüşler :) - hamdib - 12/01/2016 Tekrar hoşgeldiniz turkuaz komşum, size iki sorum olacak; 1) macunlardaki sodium sulphate zararları nedir ? 2) zinc citrate içeren macun diş taşı önleme de işe yarar mı ? Teşekkürler (12/01/2016, Saat: 01:18)Turquoise Adlı Kullanıcıdan Alıntı: @naayi Diş beyazlatmanın birçok yöntemi vardır . En basitinden bahsedecek olursam kocakarı usulü karbonat limon karışımıdır Ne kadar masum gözüküyor öyle değil mi ama aslında dişlerinizi kaybetmenize bile yol açabilir . Karışımın belli bir oranı ve uygulamanın belli bir süresi bulunmamakta . Bu yöntemde herkesin kendine göre doğruları var . Eğer aşırıya kaçarsanız büyük hasarlar yaratırsınız eğer şans eseri oranı tutturursanız dişleriniz kısa sürede beyazlar . Ben önermiyorum ama denemek isteyen oranları az tutup 1 dakkayı aşmadan uygulayabilir ama kesinlikle diş etlerinize deydirmemeye çalışın . Bir diğer yöntemse ezilmiş çileği fırçaya koyup fırçalamak bu yöntemle harika beyazlık beklemeyin ama birkaç kullanımdan sonra ton farklılıkları oluyor . Bir diğer yöntem ise yılda bir benimde uyguladığım bir ürün = Cvp: Sağlıklı gülüşler :) - Turquoise - 12/01/2016 Hoşbuldum @theunnamed Diş ipine alışma süreci biraz zor olabiliyor ama pes etmeyin denemeye devam edin . Kapalı diş aralarında yapılan en yaygın hata zorlaya zorlaya bastırmak bu şekilde diş ipi hafif bir boşluk bulduğu anda diş etinize aniden çarpacak ve kanamalara yol açacaktır . Sabırla baş parmaklarınızla kavrayıp ileri geri hareketlerle hafif bir baskıyla yapmaya çalışın mutlaka olacaktır Cvp: Sağlıklı gülüşler :) - ozgun41 - 12/01/2016 Enfes bir tanisma yazisi ellerinze saglik.hosgeldiniz. Cvp: Sağlıklı gülüşler :) - Turquoise - 12/01/2016 Hoşbuldum @hamdib komşum Sodyum lauryl sülfat birçok temizlik ürününde yaygın olarak kullanılan bir malzemedir . Şampuandan diş macunumuza kadar girmekte ve azımsanmayacak zararlar vermektedir ve temelinde bir çeşit sabundur . Diş macununda sabun ne alaka diyebilirsiniz ama bu bileşen macunun koyulaşmasına ve köpürmesine yardım eder . Ayrıca üreticilerin göz bebeğidir çünkü üretilmesi çok ucuz ve kolay olan bu malzemeyle biz tüketicilerin çok köpüren ürün temizler mantığını okşarlar . Fazlasıda azıda zaralı olan florürü dişimizden itinayla söker bu SLS . Ayrıca ağızda oluşan yaraların genelde sorumlusuda budur . Bu bileşeni saç şampuanında bulunduran insanlarda saç dökülmesi artar ( bu arada uygun bir zamanımda saç dökülmesi ırsi olduğunda dahi çözümsüz birşey olmadığından bahsedeceğim ) zinc citrate yani çinko ise 1. derece ağız kokusunu geçirmede kullanılır , diş taşı tedavisinde yan elemandır çokta önemli değildir . Cvp: Sağlıklı gülüşler :) - Turquoise - 12/01/2016 merhabalar @ozgun41 komşu Cvp: Sağlıklı gülüşler :) - BigHillMe - 12/01/2016 (12/01/2016, Saat: 01:55)Turquoise Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Hoşbuldum @hamdib komşum Sodyum lauryl sülfat birçok temizlik ürününde yaygın olarak kullanılan bir malzemedir . Şampuandan diş macunumuza kadar girmekte ve azımsanmayacak zararlar vermektedir ve temelinde bir çeşit sabundur . Diş macununda sabun ne alaka diyebilirsiniz ama bu bileşen macunun koyulaşmasına ve köpürmesine yardım eder . Ayrıca üreticilerin göz bebeğidir çünkü üretilmesi çok ucuz ve kolay olan bu malzemeyle biz tüketicilerin çok köpüren ürün temizler mantığını okşarlar . Fazlasıda azıda zaralı olan florürü dişimizden itinayla söker bu SLS . Ayrıca ağızda oluşan yaraların genelde sorumlusuda budur . Bu bileşeni saç şampuanında bulunduran insanlarda saç dökülmesi artar ( bu arada uygun bir zamanımda saç dökülmesi ırsi olduğunda dahi çözümsüz birşey olmadığından bahsedeceğim ) "saç dökülmesi" yazınız tüm alnı açık üyelerimizce heyecanla beklenmektedir Cvp: Sağlıklı gülüşler :) - msakalli - 12/01/2016 Foruma hoş geldiniz. Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederiz. Cvp: Sağlıklı gülüşler :) - mertk - 12/01/2016 Foruma hoş geldiniz. Büyük bir ilgiyle okudum yazdıklarınızı. Çok şey öğrendiğim bu forumda sayenizde yeni bilgiler edinmiş oldum.Teşekkür ediyorum. Saygılarımla Cvp: Sağlıklı gülüşler :) - AKadir - 12/01/2016 Hoşgeldiniz. Aydınlatıcı yazınıza teşekkürler. Sağlıklı gülüşler :) - hamdib - 12/01/2016 + 1 (12/01/2016, Saat: 03:57)BigHillMe Adlı Kullanıcıdan Alıntı: "saç dökülmesi" yazınız tüm alnı açık üyelerimizce heyecanla beklenmektedir |