Kalem takıntılarınız var mı ? - Baskı Önizleme +- Geleneksel Tıraş Forumları (http://www.geltir.com) +-- Forum: BEYİN FIRTINASI (http://www.geltir.com/forumdisplay.php?fid=35) +--- Forum: Tıraş Dışı (http://www.geltir.com/forumdisplay.php?fid=37) +--- Konu Başlığı: Kalem takıntılarınız var mı ? (/showthread.php?tid=2015) |
RE: Kalem takıntılarınız var mı ? - protti - 09/12/2017 (09/12/2017, Saat: 17:59)Arkomani Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Ben de kıdemli öğrenci olarak kalem ve kırtasiye hastasıyım. Kullandığım silgiden uca, versatilden tükenmeze kadar her şeye takıyorum kafayı. Ama dolma kalem koleksiyonu için biraz daha vaktim var diye düşünüyorum, o iş çok zaman istiyor. Elimden orijinal ve replika olarak cok kalem geçti. Replikaları sadece kasa hissiyatı için alıp ihtiyacı olan bir arkadaşıma paslıyorum direkt. Zira iç mekanizmaları rezalet. Sckrikss versatiller rotring ile aynı, daha ucuz ve her kalınlık mevcut inceleyin derim . Koh i noor' u listede göremedim büyük kayıp Kalem takıntılarınız var mı ? - crionics - 09/12/2017 (09/12/2017, Saat: 16:51)Niko Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Mutlu sona ulaşmak üzereyim. Tercihler için son bir el atarsanız sevinirim. Uç olarak M veya F tercih edeceğim. Mürekkep olarak da Diamine veya Pelikan 4001 koyu mavi. Kalıcı yazı için başka mürekkep önerilerini de dinlerim. Bahsettiğiniz Lamy Lerin uçları aynıdır. O yüzden yazımları aynıdır. Gövde olarak biri plastik diğeri alüminyum olması lazım, bence görsel olarak beğendiğinizi alabilirsiniz. Listenizde f/p oranı en yüksek kalem olarak Lamy diye düşünüyorum. Lamy lerin uçları değişebilir, M den sıkılırsanız örneğin 1.1 italik uç alıp kullanabilirsiniz, değiştirmesi çok kolaydır, uçlar da cüzi fiyatlara bulunabilir. Pilot 78g veya pilot metropolitan da öneririm. Pilot un ekonomik ve başarılı kalemleridir. RE: Kalem takıntılarınız var mı ? - protti - 09/12/2017 (09/12/2017, Saat: 20:35)crionics Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Bahsettiğiniz Lamy Lerin uçları aynıdır. O yüzden yazımları aynıdır. Gövde olarak biri plastik diğeri alüminyum olması lazım, bence görsel olarak beğendiğinizi alabilirsiniz. Listenizde f/p oranı en yüksek kalem olarak Lamy diye düşünüyorum. Lamy lerin uçları değişebilir, M den sıkılırsanız örneğin 1.1 italik uç alıp kullanabilirsiniz, değiştirmesi çok kolaydır, uçlar da cüzi fiyatlara bulunabilir. Lamy' de uçlar aynı değildir. Farklı uç seçenekleri mevcuttur. Fakat diğer dolmakalemlere göre biraz kalındır tüm uçları ... http://www.kalemkutusu.com/hediye/alisveris/urun/Dolma-Kalemler/lamy-1/lamy-safar%C4%B1-parlak-elma-ye%C5%9Fili-dolma-kalem-shiny-green-21353 Kalem takıntılarınız var mı ? - crionics - 09/12/2017 (09/12/2017, Saat: 20:39)protti Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Lamy' de uçlar aynı değildir. Farklı uç seçenekleri mevcuttur. Fakat diğer dolmakalemlere göre biraz kalındır tüm uçları ... Hocam safari ve all starlar dan bahsediyorum Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi RE: Kalem takıntılarınız var mı ? - protti - 09/12/2017 (09/12/2017, Saat: 20:42)crionics Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Hocam safari ve all starlar dan bahsediyorum Linki tıklayın ve oradaki seçeneklere bakın safaride uç değişiyormu . Aynı şeyden bahsediyoruz. Kalem takıntılarınız var mı ? - crionics - 09/12/2017 (09/12/2017, Saat: 20:48)protti Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linki tıklayın ve oradaki seçeneklere bakın safaride uç değişiyormu . Aynı şeyden bahsediyoruz. Yok farklı şeylerden bahsediyoruz Kalem takıntılarınız var mı ? - Nani Kuş - 09/12/2017 @Niko üstat 1. Scrikss 2. Kawecho Lamy açıkcası pek tavsiye etmiyorum nedeni bana çivi ile yazıyormuş hissiyatı veriyor . Ama dur daha seni biraz sıkıntıya sokalım TWSBİ diyim hemen kaçıyorum RE: Kalem takıntılarınız var mı ? - protti - 09/12/2017 RE: Kalem takıntılarınız var mı ? - Arkomani - 09/12/2017 (09/12/2017, Saat: 18:57)protti Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Sckrikss versatiller rotring ile aynı, daha ucuz ve her kalınlık mevcut inceleyin derim . Koh i noor' u listede göremedim büyük kayıp Şu an için Koh i Noor düşünmüyorum fakat yakın zamanda Sckrikss 93 Multifunction alma niyetim var. Ayrıca kırtasiye segmentli Sckrikss kalemlerin Rotring ile aynı olduğu konusuna katılamayacağım. Graph-x serisi şahsım adına kullandığım en dandik kalemlerden biridir iç mekanizması nedeniyle. Basit bir örnek sadece.. RE: Kalem takıntılarınız var mı ? - protti - 09/12/2017 (09/12/2017, Saat: 22:45)Arkomani Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Şu an için Koh i Noor düşünmüyorum fakat yakın zamanda Sckrikss 93 Multifunction alma niyetim var. Ayrıca kırtasiye segmentli Sckrikss kalemlerin Rotring ile aynı olduğu konusuna katılamayacağım. Graph-x serisi şahsım adına kullandığım en dandik kalemlerden biridir iç mekanizması nedeniyle. Basit bir örnek sadece.. Graph-x kullanıyorum ve gayet memnunum. İç mekanizmanın plastik oluşu değil kalemin ömrü ve ergonomisi önemli benim için. 0,3 mm dışında tercihim artık rotring yerine sckrikss . Yıllardır kullanıyorum tık demedi |