1B, 2B, 3B, 3BS, 5B, 5BV, DE - Baskı Önizleme +- Geleneksel Tıraş Forumları (http://www.geltir.com) +-- Forum: BEYİN FIRTINASI (http://www.geltir.com/forumdisplay.php?fid=35) +--- Forum: Tıraş (http://www.geltir.com/forumdisplay.php?fid=36) +--- Konu Başlığı: 1B, 2B, 3B, 3BS, 5B, 5BV, DE (/showthread.php?tid=4136) |
Cvp: 1B, 2B, 3B, 3BS, 5B, 5BV, DE - martin - 22/03/2014 Bu sabah R41 + Astra ikilisi ile tıraş oldum. Boyun blgesinde 3BS den daha iyiydi. Acaba 3BS keskinliğini kaybediyor mu diye şüpheleniyorum. Yarın da R41 ile olup 3BS ye geri döneceğim. Bu arada R41 ile tahrişsiz ve konforlu günlük tıraş olunabiliyor ama tabi ki doğru teknikle. Cvp: 1B, 2B, 3B, 3BS, 5B, 5BV, DE - linguist - 22/03/2014 o kadar reklamı oldu ki gidip "en iyi" kullanat 3B aldım ve deneme tıraşı oldum. Öncelikle ele oyuncak gibi geliyor ama kaydırmazlık (grip) mükemmel. Arko sabun ve lijun finest porsukla köpük hazırladım. Sakalım perşembe akşamından kalmaydı. Sakal kesilirken kesilme sesinden çok tuhaf sürtünme sesi geliyor. Tabi açıyı tutturmak DE aletlerden çok farklı geldi yadırgadım. İlk perde üç bıçağa ve bastırmama rağmen çok temiz olmadı ama ilginçtir eskiden yaşadığım tıkanma olayı olmadı. İkinci perdeyi çapraz oldum. Tıraş esnasında başlıktaki kayganlaştırıcı soğuk suya rağmen jelleşti ve yüzümde sakuz gibi sünmeye başladı yapış yapış rahatsızlık verdi. Tıraş bitiminde yüzümü yıkadım ama o jel kolay kolay çıkmıyor yanıltıcı bir pürüzsüzlük sinekkaydımsı bir his bırakıyor. Tahriş testini alkollü aftershave ile yaptım hiç yanma vs yok. Muhtemelen jel katmanından deriye ulaşamadı. Sırada dayanıklılık testi var bakalım kaç tıraş çıkartacak. Önümüzdeki 30-60 gün aynı 3B yi kullanmaya devam. Umarım DE kabiliyetimi yitirmem Cvp: 1B, 2B, 3B, 3BS, 5B, 5BV, DE - martin - 22/03/2014 Linguist üstadım benim deneyime katılmanıza çok memnun oldum ben de merakla sizin sonucunuzu bekliyorum. Acaba 3B'niz mac3 mü mac3 sensetive mi yoksa mac3 blue mu. Sensetive'de öyle jel bırakma falan olmuyor. (22/03/2014, Saat: 19:17)linguist Adlı Kullanıcıdan Alıntı: o kadar reklamı oldu ki gidip "en iyi" kullanat 3B aldım ve deneme tıraşı oldum. Öncelikle ele oyuncak gibi geliyor ama kaydırmazlık (grip) mükemmel. Arko sabun ve lijun finest porsukla köpük hazırladım. Sakalım perşembe akşamından kalmaydı. Sakal kesilirken kesilme sesinden çok tuhaf sürtünme sesi geliyor. Tabi açıyı tutturmak DE aletlerden çok farklı geldi yadırgadım. İlk perde üç bıçağa ve bastırmama rağmen çok temiz olmadı ama ilginçtir eskiden yaşadığım tıkanma olayı olmadı. Cvp: 1B, 2B, 3B, 3BS, 5B, 5BV, DE - martin - 22/03/2014 Bugün yine 3BS ile tıraş oldum ve 6. tıraşım, yine mükemmel bir tıraş çıkardı. Boyun bölgemi sorunsuz aldım. Yarın tıraş olmayıp pazartesi R41+Astra ile tıraş olacağım Cvp: 1B, 2B, 3B, 3BS, 5B, 5BV, DE - best - 22/03/2014 (13/03/2014, Saat: 16:55)martin Adlı Kullanıcıdan Alıntı: merhabalarpeki martin üstad neden 3b 5b ye göre daha iyi gedli nolrmalde 5b nin daha iyi olması gerekmez mi hiç 5 b kullanmayan biri olarak soruyorum.. Cvp: 1B, 2B, 3B, 3BS, 5B, 5BV, DE - martin - 23/03/2014 5B lerin 3B lerden iyi olması beklenir ama öyle değil. Çünkü 3B lerde jiletler arasındaki açıklık daha fazla bu da onları 5B lere göre daha agresif yapıyor, aynı zamanda kıl tıkanması da daha zor. Ben 5B lerle çapraz alsam da boyun bölgesini iyi temizlemiyor ama 3B bu konuda daha iyi. Bu arada 2B ler de hiç fena değildir ama 3B kadar da iyi değildir. Cvp: 1B, 2B, 3B, 3BS, 5B, 5BV, DE - linguist - 23/03/2014 (22/03/2014, Saat: 21:54)martin Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Linguist üstadım benim deneyime katılmanıza çok memnun oldum ben de merakla sizin sonucunuzu bekliyorum. Acaba 3B'niz mac3 mü mac3 sensetive mi yoksa mac3 blue mu. Sensetive'de öyle jel bırakma falan olmuyor. Benimki kullan at mavi3B. 1B, 2B, 3B, 3BS, 5B, 5BV, DE - deVille - 23/03/2014 Beyler !!! Sakin. Burasi geleneksel tiras forumu simdi herkes B harfini sakince biraksin, DE'lere donus yapilsin. Sent from my BlackBerry 9800 using Tapatalk Cvp: 1B, 2B, 3B, 3BS, 5B, 5BV, DE - martin - 23/03/2014 Bir kere kimse DE leri bırakmıyor ikincisi daha önce de açıkladığım gibi arada kartuşlu kullanmak geleneksel ıslak tıraş seremonisini bırakmadığınız sürece cemaatimizden atılmayı gerektirmez. Üstelik arada kartuşlu kullanmadan DE ile kıyaslama yapamazsınız. Zaten DE leri bırakıp kartuşa geçelim şeklinde bir yaklaşımımız yok hiç de olmadı esenlikler Martin (23/03/2014, Saat: 01:00)deVille Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Beyler !!! Cvp: 1B, 2B, 3B, 3BS, 5B, 5BV, DE - trache - 23/03/2014 yaprak jiletleride 3b ler gibi tok keskin ve dayanakli yapsalar olmazmıydi. Falçata biçagi bile sakali bir başka kesiyor |