15/12/2022, Saat: 05:31
Merhaba arkadaşlar foruma yeni üye oldum. Dün gittim ve japon pazarından yuma traş aleti, perma sharp jilet, basit bir fırça, arkı traş sabunu ve köpürtme kabı aldım. Eve gittim ve heyecanlı heyecanlı denemeye başladım. İlk olarak sabunu köpürttüm ve yüzüme uyguladım. İlk perdeyi sakalların çıkış yönünde kestim. Daha sonra sakalların çıkış yönüne ters olacak şekilde ikinci perdeyi uyguladım. Daha ikinci perdeyi uygularken yüzümde yanma hissi başladı. Traşı bitirdiğimde dudağın kenarlarında ve yanaklarımda ve boynumda aşırı bir tahriş hissettim. Hemen şap uyguladım ardından yüzümü yıkayıp evde bulunan su bazlı bir kremi yüzüme sürdüm. Tıraşın üzerinden 4-5 saat geçmesine rağmen yüzümdeki tahriş hissi azalmadı. Sanki yüzümün derisini soymuşum gibi bir sıkıntı vardı.
İlk defa iki perde traş oldum ve ilk defa sakallarımın tersine tıraş yaptım. Cildim normalde de çok hassastır ancak sakalarım sık ve sert değil. Düşünmeye başladım nerede yanlış yapıyorum. Bundan önce jilette mach 3 turbo kullanıyordum ve çok nadir tahriş oluyordum. Herşeye rağmen geleneksel tıraşa devam etme niyetindeyim ancak yüzümün tahrişinden dolayı yarın yine kartuşlu traş aletini mi kullansam bilemedim. Yüzümdeki tahriş geçene kadar geleneksel tıraşa ara vermeli miyim?
Son olarak yuma bana çok agresif gelmiş olabilir mi? Pearl SS-04 Taraksız Jiletli Tıraş Makinesi alsam yine aynı sorunu yaşar mıyım? Agresiflik düzeyi nedir. Tahrişler için ne kullanmamı önerirsiniz?
Lütfen yargılamayın henüz aranızda çok yeniyim. Kafanızı şişirmiş olabilirim, kusurumu mazur görün. Şimdiden teşekkür ederim.
İlk defa iki perde traş oldum ve ilk defa sakallarımın tersine tıraş yaptım. Cildim normalde de çok hassastır ancak sakalarım sık ve sert değil. Düşünmeye başladım nerede yanlış yapıyorum. Bundan önce jilette mach 3 turbo kullanıyordum ve çok nadir tahriş oluyordum. Herşeye rağmen geleneksel tıraşa devam etme niyetindeyim ancak yüzümün tahrişinden dolayı yarın yine kartuşlu traş aletini mi kullansam bilemedim. Yüzümdeki tahriş geçene kadar geleneksel tıraşa ara vermeli miyim?
Son olarak yuma bana çok agresif gelmiş olabilir mi? Pearl SS-04 Taraksız Jiletli Tıraş Makinesi alsam yine aynı sorunu yaşar mıyım? Agresiflik düzeyi nedir. Tahrişler için ne kullanmamı önerirsiniz?
Lütfen yargılamayın henüz aranızda çok yeniyim. Kafanızı şişirmiş olabilirim, kusurumu mazur görün. Şimdiden teşekkür ederim.