07/06/2017, Saat: 00:42
MARTIN AMCA EV YAPIMI TARÇINLI ZENCEFİLLİ TIRAŞ SABUNU
|
07/06/2017, Saat: 00:57
(07/06/2017, Saat: 00:24)Oguzhan53 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: En son birkaç gün önce online olduğunu görmüştüm ve kendisine sabun yapımıyla ilgili birkaç soru sordum ama bir cevap alamadım. Tabi mesajları görmüştür, görmemiştir onu bilemem. Kullanıcı paneli , özel mesaj takibinden mesajın okunup okunmadıģını görebilirsin .
07/06/2017, Saat: 00:59
Teşekkür ederim. Kontrol ettim, okunmamış mesaj.
Merhabalar
Sanırım bazı açıklamalar yapmam zorunlu oldu. Birincisi bu foruma girmemin amacı buranın bir centilmenler kulübü olması insanların birbirine saygıda kusur etmemesiydi. Görüyorum ki zamanla bu özelliğini yitirmiş ve eski kullanıcıların çoğu da ortada yok. İkincisi ben çok yoğun işi olan biriyim bu foruma girmeyi seviyorum ama bazen aylarca giremediğim de oluyor, ÖM leri de olabildiğince cevaplandırmaya çalışıyorum ama arada kaçırdıklarım da olabiliyor. Gerek forumun yöneticileri gerekse eskiler burada kimseyi rencide edecek en ufak bir mesajımın dahi olmadığını bilirler. Üçüncüsü ve en önemlisi de şu ki, ben sabun imal ettim ve tanıtımını yaptım diye ne buraya her gün girmek ne soruları anında cevaplamak ne de siparişleri değerlendirmek zorunda değilim. Herkes şunu çok iyi anlamalı ki ben sabun ticareti yapmıyorum kimseye sabun temin etmek ya da zamanında sipariş almak ÖM den soruları cavaplamak gibi bir zorunluluğıum ise hiç yok. Sanki ortada ticari bir şirketim varmış gibi hizmet beklenmesi ve de uygun olmayan bir tarzda hesap sorulması, parası ne kadarsa hepsini satın alıyorum gibi nezaket sınırlarını aşan siparişler verilmesi doğrusu bu forumda daha önce hiç görmediğim oldukça rencide edici tavırlar. Burada bir hobi için bulunuyoruz. Tıraş sabunu imalatı ve geleneksel tıraş benim hobim. Sabunlarımı denemek isteyen arkadaşlarımın varlığı beni her zaman sevindirmiştir ve buradan hepsine ayır ayrı teşekkür ediyorum. Benim sabunlarımı paylaşmamın tek nedeni kullananlardan geri dönüş ve yorum alabilmek ve kendimi geliştirmektir. Daha önce LÖSEV kampanyası ve Klasiktıraş sitesinin desteklenmesi şeklinde sabun paylaşımlarım oldu. Miraç Bey'den haber alamayınca bu kez başka bir yöntem denemeyi düşünüyordum. Daha önce sabunlarımı satışa sunmamın nedeni bir kurumu ya da kişiyi desteklemekti. Bunun dışında forumdaki üstatlara bedelsiz olarak deneme numuneleri göndermiştim ki onlar da illa ödeyeceğiz diye ısrarcı olduklarından yalvar yakar kabul ettirebilmiştim. Tarçınlı zencefilli sabunların da bu ay kuruma dönemini bitirip kullanıma hazır hale gelmesi ve söz verdiğim gibi dağıtılması gerekiyordu. Ancak geçen ay aklaşık bir kilo kadar sabun ardiyede turşu çıkaran annem tarafından el sabunu zannedilip eşe dosta dağıtılmış. Yani foruma ayırdığım sabunlar sıfırlanmış ve de geri isteyecek halim de yok elbette. İşte böylesine insani ve komik bir olay sonuçta. Haydi bir kilo daha aynısından yapayım dedim ha bugün ha yarın olmadı bir türlü. Foruma yazıp durumu açıklamayı da bu nedenle erteleyip durdum. Sıcak prosesle çabuk bir üretim düşünüyordum. Tekrar vurgulamak isterim ki, burada hobi olarak katkısız doğal ürünlerle az miktarda sabun üretiyorum. Ortalama 150 gr lık sabunlardan 20 kişiye gönderebilmek için 3 kilo üretmem gerekir. Ne kimseye sabun satmak ne de kandırmak gibi bir derdim var. Ama isteyen arkadaşlara elimden geldiğince bir kalıp sabun göndermeyi elbette isterim. Ama bu bir satış ya da hizmet taahhüdü değildir. Bundan sonra forumda iyi sabun yorumu ve analizi yapan arkadaşlara öncelik vererek sabun paylaşımı yapmayı düşünüyorum. Bunu da yine bir hayır faaliyeti çerçevesinde yapmak niyetindeyim. Kesinleşince açıklama yaparım. Bu işin benim ancak vakit budlukça yaptığım bir hobi olduğunu da lütfen bir daha hatırlayın. Foruma sık girmediğim için ÖM den cevap veremediğim arkadaşlar kusura bakmasınlar olabildiğince cevap vermeye çalışıyorum. Kimseyi kaale almamak gibi bir durum söz konusu değil ama bazı uygun bulmadığım mesajları da cevaplamıyorum. Eskilerin dediği gibi edeble gelen lütufla gider. Hepinize bol köpüklü keyifli tıraşlar dilerim Martin Amca (06/06/2017, Saat: 12:51)dikdik_s Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Son mesajımdan beri 1 ay olmus. Cevapta gelmemis.
Hocam satıs yoksa bu kadar yazıya bilgiye ne gerek var. Ben kendim calıyor kendim oynuyorum deseydin anlardık.
Yukarıda yazısmaları lutfen tekrar gozden gecirin. Parasını verelim hepsini alalım lafını sizin gostermeye calıstıgınız gibi ,bencil bir ego ile mi soylemisiz, forum icin bir degisiklik olsun bir etkinlik yapalım diye mi soylemisiz. Lutfen bir daha okuyun o yazısmaları ve sizin vermediginiz cevapları. Satılacak urun yoksa, bu tanıtımlar, isteyen olursa listeye eklerim lafları, niye var anlayamıyorum. Buyrun konu actınız, isteyen listesi ortada, top sizde. Markam yok diyorsunuz actıgınız konunun baslıgı "UNCLE MARTIN TARÇINLI ZENCEFİLLİ TIRAŞ SABUNU" , internette Uncle Martin diye satısıniz da var.( Online olarak uncle martin adi altinda para ile tiras sabunu yani kozmetik satisi yapiyorsunuz) Hocam ureticimisin degilmisin, markamısın degilmisin. Once kendi icinde karar ver, sonra bizlerle paylas derim. Bu tarz urunleri yetkisiz belgesiz ticaretini yapip satman suçtur. Neyse edebimle geldim, sukunetle gidiyorum diye son nokta sozumu de yazaraktan arkadaslara hayırlı geceler diyorum. Konu benim icin kapanmıstır. Ben cevabımı aldım. Saygılar (13/02/2017, Saat: 15:55)martin Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Sevgili Dostlaro
07/06/2017, Saat: 03:10
Konuyu uzatmak istemiyorum
Ürettiğim ya da üreteceğim sabunlar hakkında uzun açıkalamar yapmam kilolarca sabun satacağım anlamına gelmiyor. Bu forumun amacı tıraş malzemeleri hakkında bilgi almak ve bilgi vermektir yoksa burası bir alışveriş sitesi değil. Günün tıraşı bölümü neden var neden insanlar sayfalarca tıraş deneyimini yazıyor? Zaten illa satış yapacağım diye bir şey de dememişim satışa sunabilirim diye esnek bir ifade kullanmışım, isteyen arkadaşları listeye alacağım demek de tamamen iyi niyetle insanların ilgisine cevap vermek ve sabun paylaşımı yapacaksam o arkadaşlara öncelik tanıyacağım demektir yoksa yarın kargolayacağım anlamına gelmiyor. Bu tarzdaki ifadelerinizi ve yazılarınızı bundan sonra hiçbir şekilde cevaplamayacağımı da bilmenizi isterim. Bu cevabım da size karşılık vermek için değil forumdaki arkadaşları bilgilendirmek amaçlıdır (07/06/2017, Saat: 02:52)dikdik_s Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Hocam satıs yoksa bu kadar yazıya bilgiye ne gerek var. Ben kendim calıyor kendim oynuyorum deseydin anlardık.
Hocam o zaman soyle toparlayalim konuyu dilerseniz duzgun sekilde.
Siz sabun ureticisi degilsiniz. Hobby amacli kendi capinizca birseyler yapiyorsunuz. Uncle Martin / Martin Amca diye bir marka yok, ticari olarak satisi da olamaz. Online web sitesi uzerinden satisini lutfen kaldiriniz. Bir daha da koymayiniz, ileride hukuksal olarak hem kendinizi hem Miraç Türkdeniz Beyi zor durumda bırakırsınız. Burada hobi olarak yaptiklarinizi komsularimizla her daim paylasirsaniz bizleri mutlu edersiniz, ama, satarim, su web sitesinden alabilirsiniz vs. gibi yaniltici ifadeler lutfen kullanmayiniz.
07/06/2017, Saat: 06:59
@dikdik_s üstad yorumunuza ve net ifadenize tamamen katılıyorum..burası bilgi paylaşım ortamı @martin'nin açıklamalarını "elimde bir miktar kalırsa meraklısına satışa sunabilirim" gibi dolaylı marketing yerine "paylaşabilirim" yaklaşımı forumumuza yakışan bir ifade olurdu
Bizlerde Martin de Geltir sabunumuz var diye gururlanırdık |
« Önceki Konu | Sonraki Konu »
|
Konuyu Okuyanlar: