02/10/2020, Saat: 14:46
Ürünü lokal bir berber toptancısından 16 tl gibi bir ücretle satın aldım. Üç farklı ambalajı vardı.Barber Academy, Hipster ve Dragos olarak isimlendirmişler. Öncelikle tasarımdan başlamak gerekirse üretici firmanın bu şişe tasarımı işini çok yanlış anladığı bir gerçek. Yahu tıraş sonrası ürün olarak piyasaya arz ettiğin bir üründe sakal-bıyık serumu modelinde olması gereken hipster abinin işi ne ? Hadi onu geçtik baltalı kabasakal Wolverine ' i niye koydunuz , ne gibi bir anlam ifade ediyor ?
'' Barberpole '' desenli benim de satın aldığım retro şişe tasarımı gayet hoş bir tasarım olmuş. Plastik şişe üzeri , naylon ambalaj. Cam şişe üzeri baskı felan değil ancak kalite hissi düşük sayılmaz. Ürünlerin tamamının kokusu aynı. Sadece ambalaj farkı var. Krem kolonya şeklinde 400 ml. olarak satılıyor. Şişe nin arkasında İngiltere için özel üretim (!) vs yazmakta. Kokusu alışageldiğimiz piyasada onlarca bulunan Adnan Akat ve benzeri yerli ürünlerdeki gibi fresh ama biraz buruk bir koku. Öyle belirgin notaları vs yok. Koku kalıcılığı da vasat.
Performansına gelince vasatın da ötesi. Gerçekten kötü... Tıraş sonrası yüzde nemlendirme etkisi yalnızca birkaç dakika sürüyor akabinde cildi kurutuyor. Karma cilde sahip biriyim. Üzerine ayrı bir balsam vs kullanmak gerek. Üzerine ayrı nemlendirici kullanacaksam niye krem kolonya kullanayım yahu ? Şunu da belirtmeden geçmeyim daha önce de kullandığım yerli krem kolonyaların da performansı takdire şayan değildi ancak bundan daha iyi örnekler vardı. ( Fonex , Bluness vs ilk aklıma gelenler)
Ürün ambalaj tasarımlarının yenilikçi olması , gelişmesi , görsellerin nispeten eskiye nazaran güzelleşmesi ülkemiz tıraş camiası için güzel gelişmeler olsada ürün ne yazık ki performans anlamında beklentiyi tatmin etmekten uzak. Piyasa da çok daha makul fiyatla bulunabilecek Arko tıraş sonrası kremleri - Nivea ' nın tıraş sonrası ürünleri dahil olmak üzere sürekli elimizin altında bulunan daha kaliteli alternatifler var. ( Gerek cildi yatıştırma , ferahlık ve gerek nemlendirme anlamında) Yağlı ciltli arkadaşlara ve Adana- Antalya gibi sıcak iklimlerde yaşayan arkadaşlara belki ucundan kıyısından hitap edebilir ama görünce yolumu değiştireceğim ürünlerden olması ve daha iyi alternatiflerinin her daim kolay bulunabiliyor olması sebebiyle kimseye tavsiye etmiyorum.
Herkese keyifli tıraşlar.