Yorumları: 1,205
Konuları: 10
Kayıt Tarihi: 2014
(11/12/2014, Saat: 21:42)semihus Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Doğal yolla elde ediliyorsa sorun yok aslında. Doğal yol derken hayvanı tıraş edip salmak gibi. Ya da doğal yolla ölen bir hayvanın tüylerini kullanmak gibi.
Hocam bu çok iyimser bir yaklaşım... Ama böyle olmadığı da çok açık. insanoğlu bir yerde büyük rant varsa orayı talan ediyor maalesef.
"Erdemlerimiz ve kusurlarımız birbirinden ayrılamaz, güç ve madde gibi. Onlar ayrıldığında insan bir hiçtir."
"Nikola Tesla"
Satılık ilanım;
http://geltir.com/thread-6891.html
Yorumları: 4,928
Konuları: 96
Kayıt Tarihi: 2014
(11/12/2014, Saat: 21:42)semihus Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Doğal yolla elde ediliyorsa sorun yok aslında. Doğal yol derken hayvanı tıraş edip salmak gibi. Ya da doğal yolla ölen bir hayvanın tüylerini kullanmak gibi.
Yok porsuklar Çin'de bayağı bayağı öldürülüyor ama biz bu fırçaları kullansak da kullanmasak da öldürüyorlar. Çin hükümeti ülkedeki ekosistemi katlettiği için porsuk nüfusu olması gerekenin çok üzerinde var tarım arazilerine zarar veriyorlar. Bu nedenle de porsukların nüfusu sürekli kontrol altında tutuluyor. Avlanan porsukların hiç bir şeyi ziyan olmuyor ama. Tüyleri de derileri de kullanılıyor. Ayrıca etini de gayet yiyorlar. Ben Quingdao'da bir restoranda tatmıştım. Tadı domuzla koyun eti arasında bir tat ama çok yağlı değil.
https://instagram.com/buyukkotukurt/
Yorumları: 1,205
Konuları: 10
Kayıt Tarihi: 2014
"Erdemlerimiz ve kusurlarımız birbirinden ayrılamaz, güç ve madde gibi. Onlar ayrıldığında insan bir hiçtir."
"Nikola Tesla"
Satılık ilanım;
http://geltir.com/thread-6891.html
Yorumları: 4,928
Konuları: 96
Kayıt Tarihi: 2014
(12/12/2014, Saat: 15:59)semihus Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Bu çinliler çok terbiyesizler.
1,367,050,000 nüfusu doyurmak kolay değil
https://instagram.com/buyukkotukurt/
Yorumları: 980
Konuları: 23
Kayıt Tarihi: 2013
(12/12/2014, Saat: 10:48)cihankeskin Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Yok porsuklar Çin'de bayağı bayağı öldürülüyor ama biz bu fırçaları kullansak da kullanmasak da öldürüyorlar. Çin hükümeti ülkedeki ekosistemi katlettiği için porsuk nüfusu olması gerekenin çok üzerinde var tarım arazilerine zarar veriyorlar. Bu nedenle de porsukların nüfusu sürekli kontrol altında tutuluyor. Avlanan porsukların hiç bir şeyi ziyan olmuyor ama. Tüyleri de derileri de kullanılıyor. Ayrıca etini de gayet yiyorlar. Ben Quingdao'da bir restoranda tatmıştım. Tadı domuzla koyun eti arasında bir tat ama çok yağlı değil.
Cihan ustad belli ki bilgilisiniz boyle canli canli yuzme falan var mi ya da avla oldur seklinde mi?
Ben sana mecburum bilemezsin
Adını mıh gibi aklımda tutuyorum
Büyüdükçe büyüyor gözlerin
Ben sana mecburum bilemezsin
İçimi seninle ısıtıyorum.
Yorumları: 4,928
Konuları: 96
Kayıt Tarihi: 2014
12/12/2014, Saat: 17:24
(Son Düzenleme: 12/12/2014, Saat: 17:26, Düzenleyen: ckeskin.)
(12/12/2014, Saat: 16:59)Aedan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Cihan ustad belli ki bilgilisiniz boyle canli canli yuzme falan var mi ya da avla oldur seklinde mi?
Normalde ben sorduğumda bana iki tür porsuk tuzağından bahsetmişlerdi. Bir türü kafes diğeri kapan şeklinde. Kapan şeklinde olanlar ayı kapanı mantığıyla çalışıyor. Bunların da iki tipi var. Küçük kapanlar zincirle porsuğu olduğu yerde sabitliyor. Sonra bunları gezip topluyorlar. Tabi toplamaya kadar geçen süreçte porsuğun pek de rahat bir durumda olduğunu sanmıyorum. Muhtemelen canı yanıyordur. Kafes metodunda da kafese hapsediyorlar. Bu iki metotla toplanan porsuklar genelde gıda amaçlı kullanılıyor. Bir de yüksek torklu ve dişli büyük kapanlar var. Bunlar kapandıklarında porsuğun ölümüne veya ölümcül yaralanmasına sebebiyet veriyor. Genelde bunu pek kullanmıyorlar. Sadece porsuk nüfusunun kontrol edilemez seviyelere ulaştığı yerlerde kullandıklarını söylemişlerdi bana. Restoranda kafeslerde duran porsuklar görmüştüm. Tuzak kapılı kafeslerindelerdi. Demek ki kafes olayı doğru diye düşünüyorum. Kapanların ise hiç bir tipini görmedim. Ondan ne kadar yaygın hayvan ne kadar acı çeker tam olarak bilemiyorum.
Ha tabi bunun dışında çiftçiler porsuk gördükleri yerde ellerinde ne varsa allah yarattı demeyip dalıyor hayvanlara. O da ayrı bir yöntem.
Yine de bizim fırçalar porsukların avlanmasında bir neden değil sadece av sonrası bir yan ürün.
https://instagram.com/buyukkotukurt/
Yorumları: 3,502
Konuları: 27
Kayıt Tarihi: 2013
Merak ettiğim bi konu var
Cevabını bulamıyorum kaç zamandır.
Fırçaların suyu tuttuğundan bahsederiz hep.
Silver iyi tutar, domuz daha az tutar.
Bu su tutuş nedir?
Suyu kılın içine alarak kılı şişiren bi su tutuş mu,
Kılların sıklığından aralarına aldığı su miktarı mı?
Domuzun suya konduğunda bi süre sonra şiştiğini yahut
düğüm yerindeki boşlukları doldurduğunu görebiliyoruz.
Porsukta bu şişme yok ya da at kılında.
Bilgisi olan varsa, paylaşabilirse sevinirim.
Yorumları: 2,889
Konuları: 24
Kayıt Tarihi: 2014
Üstat domuz kılları suyu emer ve şişer ve de yumuşar. Lakin suyu kıllar emdiği için ve domuz kıllarının dümdüz yapısı dolayısıyla knot içinde suyu tutma kabiliyeti çok düşük olur.
Porsuklarda ise su kılların içine nüfus edemez ve porsuk kıllarının dalgalı yapısı dolayısıyla knot içinde suyu tutmak için çok fazla yüzey gerilimi(surface tension) mevcuttur. Su knot içindeki kılların arasında kalır. Ve fırçayı hareket ettirdikce bu sular boşalir.
Su tutma böyle bir durum. Üç hayvanın da yaşam alanına bakılırsa porsuklarin sürekli su ile temas halinde yaşadıklarından bu bir savunma mekanizması olduğu anlaşılır. Diğer iki hayvanda bu durum yoktur mesela.
"Keen as this razors edge invisible" W. Shakespeare
Yorumları: 3,502
Konuları: 27
Kayıt Tarihi: 2013
@Chinaski
Varolun üstad, yaşam alanları kısmı hiç aklıma gelmemişti.
Porsuk, domuz, at kara hayvanı.
Suya bi yere kadar dayanıklılar.
Sanırım, bir kunduz yahut başka bir hayvandan neden fırça yapılmadığını anlıyorum.
Yorumları: 49
Konuları: 2
Kayıt Tarihi: 2014
Mükemmel su tutuyorlar cidden. Traş bittikten 1 gün sonra anca kuruyor fırça.