Bir pazar tıraşı da benden gelsin
*Proraso Yeşil
*T&H Medium Super Badger
*Geneva Cutlery Full Hollow
*Ev Yapımı Tıraş Öncesi Yağı
*Ev yapımı Greyfurt Tıraş Losyonu
Proraso'yu uzun zamandır kullanmıyordum, Chinaski komşum sağolsun tekrar hatırladım bu mentol yüklü bombayı. Uzun zamandır neredeyse tek sabunmuş gibi PanneCrema kullandıktan sonra ilk aldığım zamanlarda çok beğendiğim Proraso bir iki basamak geriledi benim için. Tabii bu gerilemenin sebebi o enfes yeşil nane ferahlığı, kokusu veya nemlendirmesi değil köpük kalitesi. PannaCrema ile minimum efor ile yumuşacık krema gibi köpük yapmaya o kadar alışmışım ki Proraso'nun köpüğü biraz sönük kaldı. Şu PannaCrema'nın Proraso versiyonu çıksa düşünmeden 2-3 tane sipariş ederim. Yüzde soğuk su ile Proraso köpürtmenin keyfi bambaşka ama PannaCrema'nın köpüğü şuana kadar kullandığım sabun ve kremler arasında Numero Uno
Bu ustura, hiç ustura bilgim yokken satıcısına güvenip aldığım ve ilk aldığım zamandan beri aramda bir bağ oluşan bir ustura. Hatta aramda bağ olan tek usturam. Nedenini bilmiyorum fakat hiç bilmediğim markasına, hiç okumadığım yorumlarına rağmen bu usturanın kaliteli çıkacağını hissediyordum öyle de oldu. Yaz sonundan beri kutusundan çıkıp temizlenip bilenmeyi bekliyordu fakat üşengeçlikten yapamıyordum. En sonunda bugün kutusundan çıkartıp keskinliğini kontrol ettim; kol kıllarını sorunsuzca alıyordu fakat HHT testinde sınıfta kalıyordu bende Taskind üstatın hediye ettiği minik son taşımla iki yüzünüde 10ar kez bileyip kayışladıktan sonra tıraşa başladım. Sonuç ise Harikaydı. Biran önce adam gibi temizliğini yapıp iyice bilenmesi için yollamayı düşünüyorum. Benim hiç ustura bilememiş ellerimde amatör bir bileme işleminden sonra bile bu tıraşı veren bir ustura adam gibi bilendikten sonra nasıl olcak çok merak ediyorum.
Forum Scuttle'ımızı da ilk defa kullandım bugün, tabii soğuk suyla
O yüzden sıcak tutma performansını bilemiyorum. Elde tutması rahat ve dolu olmasına rağmen ağır hissettirmeyen konforlu bir scuttle olmuş. Yalnız içindeki köpürtme kolaylaştırıcı oluklar, oluk değilde çıkıntı halinde olsa köpürtme performansı daha iyi olacakmış gibi hissediyorum. Yine de emeği için Mertsel komşuya çok teşekkürler.
Biraz fazla konuştum kusura bakmayın. Bu da böyle bir mini inceleme yazısı olsun. Herkese iyi pazarlar, keyifli tıraşlar.
A ship in port is safe, but that's not what ships are built for.
-Grace Hopper