Sağlıklı gülüşler :)
#11
Tekrar hoşgeldiniz turkuaz komşum, size iki sorum olacak;

1) macunlardaki sodium sulphate zararları nedir ?

2) zinc citrate içeren macun diş taşı önleme de işe yarar mı ?

Teşekkürler


(12/01/2016, Saat: 01:18)Turquoise Adlı Kullanıcıdan Alıntı: @naayi Smile Diş beyazlatmanın birçok yöntemi vardır . En basitinden bahsedecek olursam kocakarı usulü karbonat limon karışımıdır Big Grin Ne kadar masum gözüküyor öyle değil mi ama aslında dişlerinizi kaybetmenize bile yol açabilir . Karışımın belli bir oranı ve uygulamanın belli bir süresi bulunmamakta . Bu yöntemde herkesin kendine göre doğruları var . Eğer aşırıya kaçarsanız büyük hasarlar yaratırsınız eğer şans eseri oranı tutturursanız dişleriniz kısa sürede beyazlar . Ben önermiyorum ama denemek isteyen oranları az tutup 1 dakkayı aşmadan uygulayabilir ama kesinlikle diş etlerinize deydirmemeye çalışın . Bir diğer yöntemse ezilmiş çileği fırçaya koyup fırçalamak bu yöntemle harika beyazlık beklemeyin ama birkaç kullanımdan sonra ton farklılıkları oluyor . Bir diğer yöntem ise yılda bir benimde uyguladığım bir ürün =
images?q=tbn:ANd9GcS8Q-_vyADQPEGfFBdlQ4-...81olo0jflE
Doğru kullanılırsa bir zararını görmezsiniz . Ama içinden çıkan diş kalıbı korkunç derecede geniş içine fazla jel koymanıza ve diş etlerine ne kadar dikkat ederseniz edin bulaştırmanıza neden oluyor ve diş eti çekilmesinden yanmasına birçok probleme yol açar eğer böyle kullanırsanız . Ben hekimime diş kalıbımı çıkarttırıp şeffaf pekiştirme yaptırdım bunu kullanarak dişlerimle tam temas eden jel diş etlerime hiç değmiyor ve tam sonuç elde ediyorum . Son ve en garanti olan yöntem ise hekiminize gidip beyazlatma işlemi istediğinizi belirtmek . Bu şekilde en kısa sürede ve bu konuda uzmanlaşmış bir doktor ise hiç zarar riski olmadan dişlerimizi beyazlatabiliriz . Hekimin yöntemi ise diş etlerine koruyucu bir tabaka sürüp lazerle katılaştırır daha sonra diş minesine beyazlatıcı jel sürüp lazer ile diş yapısına göre belli bir süre uygulama yapar ve temizlik işleminden sonra ışıl ışıl gülümsersiniz , tabi diş hekiminden hekimine değişiklik göstersede çokta ucuz bir yöntem sayılmaz .

Hoşbuldum arkadaşlar çok teşekür ederim Smile
Cevapla
#12
Hoşbuldum @theunnamed Smile Diş ipine alışma süreci biraz zor olabiliyor ama pes etmeyin denemeye devam edin . Kapalı diş aralarında yapılan en yaygın hata zorlaya zorlaya bastırmak bu şekilde diş ipi hafif bir boşluk bulduğu anda diş etinize aniden çarpacak ve kanamalara yol açacaktır . Sabırla baş parmaklarınızla kavrayıp ileri geri hareketlerle hafif bir baskıyla yapmaya çalışın mutlaka olacaktır Wink
Cevapla
#13
Enfes bir tanisma yazisi ellerinze saglik.hosgeldiniz.

Cevapla
#14
Hoşbuldum @hamdib komşum Smile Sodyum lauryl sülfat birçok temizlik ürününde yaygın olarak kullanılan bir malzemedir . Şampuandan diş macunumuza kadar girmekte ve azımsanmayacak zararlar vermektedir ve temelinde bir çeşit sabundur . Diş macununda sabun ne alaka diyebilirsiniz ama bu bileşen macunun koyulaşmasına ve köpürmesine yardım eder . Ayrıca üreticilerin göz bebeğidir çünkü üretilmesi çok ucuz ve kolay olan bu malzemeyle biz tüketicilerin çok köpüren ürün temizler mantığını okşarlar . Fazlasıda azıda zaralı olan florürü dişimizden itinayla söker bu SLS . Ayrıca ağızda oluşan yaraların genelde sorumlusuda budur . Bu bileşeni saç şampuanında bulunduran insanlarda saç dökülmesi artar ( bu arada uygun bir zamanımda saç dökülmesi ırsi olduğunda dahi çözümsüz birşey olmadığından bahsedeceğim )
zinc citrate yani çinko ise 1. derece ağız kokusunu geçirmede kullanılır , diş taşı tedavisinde yan elemandır çokta önemli değildir .
Cevapla
#15
merhabalar @ozgun41 komşu Smile
Cevapla
#16
(12/01/2016, Saat: 01:55)Turquoise Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Hoşbuldum @hamdib komşum Smile Sodyum lauryl sülfat birçok temizlik ürününde yaygın olarak kullanılan bir malzemedir . Şampuandan diş macunumuza kadar girmekte ve azımsanmayacak zararlar vermektedir ve temelinde bir çeşit sabundur . Diş macununda sabun ne alaka diyebilirsiniz ama bu bileşen macunun koyulaşmasına ve köpürmesine yardım eder . Ayrıca üreticilerin göz bebeğidir çünkü üretilmesi çok ucuz ve kolay olan bu malzemeyle biz tüketicilerin çok köpüren ürün temizler mantığını okşarlar . Fazlasıda azıda zaralı olan florürü dişimizden itinayla söker bu SLS . Ayrıca ağızda oluşan yaraların genelde sorumlusuda budur . Bu bileşeni saç şampuanında bulunduran insanlarda saç dökülmesi artar ( bu arada uygun bir zamanımda saç dökülmesi ırsi olduğunda dahi çözümsüz birşey olmadığından bahsedeceğim )
zinc citrate yani çinko ise 1. derece ağız kokusunu geçirmede kullanılır , diş taşı tedavisinde yan elemandır çokta önemli değildir .

"saç dökülmesi" yazınız tüm alnı açık üyelerimizce heyecanla beklenmektedir Smile
Bir de böyle düşün - Büyük Hilmi
WWW
Cevapla
#17
Foruma hoş geldiniz. Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederiz.
Cevapla
#18
Foruma hoş geldiniz. Büyük bir ilgiyle okudum yazdıklarınızı.
Çok şey öğrendiğim bu forumda sayenizde yeni bilgiler edinmiş oldum.Teşekkür ediyorum.
Saygılarımla
Cevapla
#19
Hoşgeldiniz. Aydınlatıcı yazınıza teşekkürler.
Cevapla
#20
+ 1


(12/01/2016, Saat: 03:57)BigHillMe Adlı Kullanıcıdan Alıntı: "saç dökülmesi" yazınız tüm alnı açık üyelerimizce heyecanla beklenmektedir Smile
Cevapla


Hızlı Menü:


Konuyu Okuyanlar: