Bende geleneksel tıraşa yeni başladım.3 ay kadar oldu.İlk tıraşlarımı Feather popular ile oldum.Geleneksel tıraşa başladıktan 2-3 hafta sonra daha yakın tıraş olmak istedim.Sanırım herkesde olan bir şey
Üstadların yorumlarda,videolarda,badger and blade deki yorumlarda R41 in en yakın tıraşı sağladığı yazıyordu.Ben bir gaz R41 aldım
Tabi ilk tıraşlarım iyi değildi
Tekrar Feather Popular ile tıraş olmaya başladım
Acaba popular ile daha yakın nasıl tıraş olurum diye araştırırken mantic 59 un bu videosunu bulup izledim.(
https://www.youtube.com/watch?v=TQco5PWc2JU) Meğersem benim tıraş oluş şeklimin bir adı varmış
Blade buffing. Ben bu teknik oturana kadar popular ile tıraş oldum.2 hafta öncesinde bir kenara koyduğum R41 i elime aldım.Sonuç muazzamdı.2 perde de çok tatmin edici bir tıraş.
Bence yeni başlayan birisi yeni aletler alıp onları denemektense tıraş tekniklerini denemeli.Tıraş tekniğiniz oturunca her alet ile tatminkar sonuçlar alabilirsiniz.
Eğer usturaya geçiş düşünmüyorsanız okuduğum yorumlardan çıkardığım sonuç R41 in usturu kadar yakın ve temiz bir tıraş sağladığı.(Çıkardığım sonuç yanlış olabilir
) Bende şahsen çok yakın tıraş sağladığını düşünüyorum.Eğer benim çıkarımım yanlış değilse DE aletlerde son durak R41.Bence tıraş tekniğiniz iyice oturunca R41 alın.
Son olarak da bu kadar uzun yazı için kusuruma bakmayın