Kış lastiği olarak:
Yeni aracıma Nokian WR-D3 , (235/55 R17) Henüz performansını test edemedim.
Eski aracıma Goodyear Ultragrip 8(205/55 R16) Bundan çok çok memnundum. Sıfır patinaj yüksek hızla Uludağ'a çıkmış ve kar paletlerini bile sollayarak tipide uzun yol gitmişliğim var.
Lastik gerçekten çok çok önemli; 5 metre boya ve 1,5 tona ulaşan aracın yere dokunduğu, sizi götüren, durduran lastiklerinin yere temas alanı sadec A4 kağıdı boyutunda...
Lastik alacağım zaman
ADAC Lastik Testi buradan sonuçlarına bakıp, alacağım boyutta notu geçer olanların Türkiye'de en uygun fiyatlı hangisini bulursam onu alıyorum. Evvelki yıl, ilgili boyutta(205/55 R16) 2. sırada gelen Hankook markasının bir modeliydi, çok uyguna almıştım ve çok memnun kalmıştım.
Genel yaklaşım olarak tüm komşularıma tavsiye ederim.
Not: ADAC araç ile alakalı çoğu şeyi test eder ve bunu Almanya'da bir mağazaya girip satılan ürünlerden satın alarak yapar. Bu sayede testlere özel üretim vs. gibi olaylar yaşanmaz. Çocuk koltuğu alırken de mutlaka girip teste girmiş geçmiş mi diye bakmak gerekli.
ADAC yazısına da inanmamak gerekiyor ülkemizdeki bir marka, test edilmemesine rağmen logosunu kullanmış mesela.