Tercihiniz Basılı Kitap'mı Elektronik Kitap'mı ?
#41
(18/01/2019, Saat: 12:30)manuple Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Nedense bizim aydınlarımız ! ortak noktada buluşabilmeyi beceremiyorlar.

Hiç dert etmeyin, ortak noktada buluşamamak bilimin ilerlemesi için gerekli, herkes aynı fikirde ve halinden mutlu olsa bilgisayar ne gereksiz olurdu




Tapatalk Pro kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Cevapla
#42
Elektronik kitap okumak için e kitap okuyucu araştırıyorum ama daha almadım. Tercih konusuna gelince tabii ki basılı kitap tercihimdir, çay ve kahve eşliğinde soğuk kış günlerinde sıcacık evde kitap okumak gibisi yoktur, ama gelelim kazın ayağı öyle değil, iş ,aile,hobi... vs... derken o zamanı bulmak gerçekten zor.
Şöyle bir arkama baktığımda son bir yılda okuduğum basılı kitap 6-10 arası bir şey okuduğum elektronik kitap 20 den fazla, eğer buna okuduğum pdf yazı ve makaleleri eklersem ( 2-5 sayfalık yazılar iş veya diğer konularla ilgili) saymadım ama birkaç bini bulur. Bende elektronik kitaba soğuk bakıyorum tercihen ama uygulama da bilgisayarımda yüzler belli konularda makale yazı, kitaplar kayıtlı, sık sık bunları okuyorum, ayrıca bazı önemli pdf leri telefonuma attım bakmam gereken tablolar yada özetler varsa oradan okuyorum. O nedenle madem bu işin tamamen dışında olamıyorum iyi bir e kitap okuyucusu bakınıyorum.
tercihim basılı kitap ama elektronik kitaplar da bu işin geleceği kaçınılmaz sonu...
Cevapla
#43
Demek ki meramımı tam anlatamamışım. Sad(
2x2 =2 olan bir matematiksel işlemin sonucunda bile anlaşamıyorlar.
Bizdeki anlaşamamazlık had safhada olduğundan dem vurmak istemiştim.

Vakti zamanın birisinde Kenan EVREN lokal bir konuda fikirlerini almak üzere iki düşünürü köşke davet etmiş.
Adamların birisi dere demiş diğeri tepe demiş..
O da en sonunda kızmış ve "Siz ikiniz bile anlaşamıyorsunuz, ben neye göre karar vereceğim" diyerek kovmuş.

(18/01/2019, Saat: 12:38)gr00v3r Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Hiç dert etmeyin, ortak noktada buluşamamak bilimin ilerlemesi için gerekli, herkes aynı fikirde ve halinden mutlu olsa bilgisayar ne gereksiz olurdu
__________________________________________

E n v i r o n m e n t a l i s t

Cevapla
#44
@manuple komşum gözünüzü uzun süreli aynı mesafede sabit odaklı kullandığınız sürece gözünüzün bozulma riski daha fazla olacaktır, baktığınız şey ekranda olsa, kitapta olsa durum ne yazık ki böyle. Bu kullanım tarzına ekran, tv, tablet, cep telefonu gibi ışık kaynağına sahip bir şey eklendiğinde risk katlanarak artıyor. Genelde gözü kısa aralıklarla farklı uzaklıklardaki noktalara odaklayarak göz kaslarını çalıştırmak tavsiye ediliyor. Ayrıca bu tarz zorunlu kullanım durumlarında gözlerim yorulmaya, sulanmaya, bulanıklaşmaya başladığında kendimce uyguladığım yöntem gözleri kapatıp 2-3 dakika soğuk suya tutmak oluyor, hızlı bir rahatlama sağlıyor.
Cevapla
#45
@sfenks

Aydınlatıcı yorumunuz için teşekkür ederim.
İlave olarak belli aralıklarla bilgisayar bulunan odadan uzaklaşıp biraz dolaştıktan sonra geri dönülebilir.
Buna cep telefonu da dahildir.
__________________________________________

E n v i r o n m e n t a l i s t

Cevapla
#46
Sayın @manuple,

Sizi anlayamadığım için üzgünüm, Gödel eksikliğine girmek istemesem de matematikte bile kesinlik yoktur aslında. Öklid matematiği veya Newton fiziği ile çok farklı bir yerde bilim. Tıp belki de en az kesinlik içeren bilim dallarından. Günde iki paket sigara içip 90 yaşını gören ve eceliyle ölen olduğu gibi 25 paket yılı içicilik öyküsü olup akciğer kanserine yakalanan pek çok kişi var. Göz hekiminizin dediği doğru, Japonya’da geçen hafta açıklanan bir araştırma sonucu yakından tv izlemenin çocuklarda belirgin bir rahatsızlığa neden olduğuna dair anlamlı bir sonuç bulunamadığı belirtildi. Göz hekiminizin dediği hatalı, zira uzun süre doğal olmayan ışığa maruz kalması uzun vadede göz sağlığını etkilediğini tecrübe ediyoruz. Ancak bu sadece bilgisayar ekranı ile de ilgili değil, günde 10 saat kitap okuma sonucu da aynı oranda olumsuz etkilenmesi beklenmeli çünkü gözün milyonlarca yıllık evriminde de kitap okumanın da yeri yok. Bilgisayar yalnızca radyasyon nedeniyle daha tartışmalı. Birlikte çalıştığım benden daha yaşlı bir meslektaşımla her gün tüm mesaimizi ekran başında radyolojik inceleme ile harcarken bende oluşan arcus senilisler onda oluşmadı. Ailemde 70 yaş altı oluşan da yok tüm dünyada pek çok farklı araştırma sonuçları birbiriyle uyumsuz ve who bile işin içinden çıkamıyor çoğunlukla hazır konuyu buralara getirmişken benim beklentim göz sağlığı açısından e-kitap okuyucuların daha sağlıklı olduğu şeklinde ama yine de basılı kitabın yerini tutamaz duygu olarak
Konuyu sabote ettiğim için tüm dostlardan özür dilerim.


Tapatalk Pro kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Cevapla
#47
İyi ki sabote etmişsiniz. Smile

Cemil Meriç bir kitabında der ki "Münakaşa eden iki insan aynı graniti yontan iki heykeltıraştır, yanıldığını kabul etmek yeni bir hakikatin fethiyle zenginleşmektir.
Parçadan bütüne karanlıktan aydınlığa geçiştir."
__________________________________________

E n v i r o n m e n t a l i s t

Cevapla
#48
Ben de bir kaç bilgi/gözlem aktarmak istedim komşum.

Arkadan aydınlatma, çok parlak ışığa bakma veya eski usul basılı kitap okuma hepsi gözü yorar, kasları zorlar ve uzun vadede göz küresi şeklini değiştirdiği (düşünüldüğü) için de görme problemlerine yol açabilir. Ama kısa vadede zararı yorgun hissetme (kas kasilmasina bağlı, yoksa göz siniri yorulmaz.) ve göz kuruluğudur. Özellikle göz kuruluğu ciddi sorunlara yol açabilir. (keratit gibi)

Aynen sizin bahsettiğiniz gibi evrimsel olarak biz ayakta ve orta tempoda koşarak önümüzdeki hayvanları avlamak için gelişmişiz. Bunun dışına çıktığımız her hareket (oturma, yakına bakma) bize hastalık olarak geri dönüyor.

Yakına bakma ile göz kusuru arasında kesin ilişki kurulamamak ile birlikte (çalışmasını yapmak etik nedenlerle imkansız) sosyokültürel düzeyi yüksek insanlarda göz kusurları anlamlı olarak yüksek çıkıyor. O yüzden aslında ilişki var diyebiliriz.

Sent from my MI 5 using Tapatalk
Hayat amacım: her şey hakkında bir şeyi, bir şey hakkında her şeyi öğrenmek!
Cevapla
#49
Yer darligi ve tasima kolayligi sebebiyle e book diyecegim..
Cevapla
#50
@posicor komşum çizgi romanları hangi dilde okuyorsunuz ben warner bros gibi firmaların çizgi romanlarını Türkçe olarak bulamadım Smile farklı bir evren olduğu için onları da okumak istiyorum yardımcı olursanız sevinirim...

SM-G950F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Cevapla


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Aracı olanlar; lastik tercihiniz ne, neden? Lord Sparhawk 224 214,222 22/11/2020, Saat: 01:35
Son Yorum: Ferat
  Klasik Yöntem Kitap Ciltleme dr_green 4 3,226 26/04/2020, Saat: 02:48
Son Yorum: Cem Hazir
  Klavye tercihiniz posicor 23 13,925 19/12/2018, Saat: 02:36
Son Yorum: gravesgel
  kitap tamiri için yapıştırıcı önerisi. t.macgyver 14 20,539 25/04/2017, Saat: 13:13
Son Yorum: yokon
  Dünya savaşları ile ilgili kitap önerileri Lord Sparhawk 31 29,067 20/02/2016, Saat: 22:43
Son Yorum: armagedon
  Kaynak Kitap Önerisi yamtar 6 8,737 08/04/2015, Saat: 19:13
Son Yorum: yamtar
  CNR Kitap Fuarı 27 Şubat - 8 Mart yamtar 2 4,766 21/02/2015, Saat: 22:45
Son Yorum: yamtar
  Elektronik Sigara Hakkında? yarhasan 46 50,887 19/03/2013, Saat: 12:53
Son Yorum: anarche

Hızlı Menü:


Konuyu Okuyanlar: