Yorumları: 1,163
Konuları: 15
Kayıt Tarihi: 2019
(17/10/2019, Saat: 09:57)Ricochet Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Ben naçizane bunlardan birini denerseniz mutlaka beğeneceğinizi düşünüyorum;
-Çaykur 42 No'lu Tirebolu Çayı (Yoğun Aroma, Orta Sertlikte İçim)
-Çaykur Organik Rize Çayı 400gr (Yoğun Aroma, Yumuşak İçim)
-Çaykur Organik Hemşin Çayı 400gr (Yoğun Aroma, Orta-Yumuşak Sertlikte İçim)
-Çaykur Hediyelik 250+150gr'lık Silindir Kutular (Yoğun Aroma, Orta Sertlikte İçim)
-Çaykur Hediyelik Rize Çayı-Siyah Metal 200 gr'lık kutu (Yoğun Aroma, Sert İçim)
-Çaykur Hediyelik Ayder Çayı 100 gr Metal Kutu (Yoğun Aroma, ÇOK Sert İçim)
-Çaykur Altınbaş (Orta-Yoğun Aroma, Yumuşak İçim)
-Çaykur Nadidem 100, 200 gr Paket (Orta-Yoğun Aroma, Yumuşak ve daha bitki çayı vari bir içimi var. Değişik bir tecrübe),
-Bergamot seviyorsanız; Doğadan Geleneksel Karadeniz
-Çaykur Altınbaş (Orta-Yoğun Aroma, Yumuşak İçim) Bunu denedim komşum aroması bana çok hafif geldi. Su içiyormuşum gibi geliyor.
-Çaykur Hediyelik Ayder Çayı 100 gr Metal Kutu (Yoğun Aroma, ÇOK Sert İçim) Bunu da deniyeceğim.
Teşekkür ederim.
"Öç gecikir ancak asla yaşlanmaz." 4.Murad
Yorumları: 204
Konuları: 0
Kayıt Tarihi: 2018
Çay karışımı tarifleri alsak tiryaki komşularımızdan. Oranlı olursa sevinirim.
EVA-L09 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Yorumları: 74
Konuları: 2
Kayıt Tarihi: 2016
Ofçay şahane bergamotlu olduğundan hoşumuza gitmişti. Sadece küçük kutuyla satılmaya başlanınca başka markalara yöneldim. Çaykur hediyelik çayı denedim. Mevlana çayı var karıştırarak içtiğim. Aslında nette uzun zaman önce araştırırken İstanbul Basınköy'den ihraç ediliyor diye gördüğümü hatırlıyorum. Yerel sitelerdeki fiyatlar bana yüksek geldi.
Bir de Azerbaycan'dan gelen "Beta tea" var. Yaprak şeklindeydi, içimi hoşumuza gitmişti. Ama Türkiye'de aldığım "Beta tea" yaprak şeklinde değildi. Aynı tadı vermedi.
Tarif vermek gerekirse;
1/3 ceylon(mevlana), 2/3 ofçay tiryakisine karışımını, kaynatıp 50-60 derece C sıcaklığa soğuyan suya döküyorum ve 15 dakikada demleniyor.
Yorumları: 236
Konuları: 2
Kayıt Tarihi: 2019
17/10/2019, Saat: 16:46
(Son Düzenleme: 17/10/2019, Saat: 16:51, Düzenleyen: donniebrasco.)
(17/10/2019, Saat: 13:30)Serkan1221 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Çay karışımı tarifleri alsak tiryaki komşularımızdan. Oranlı olursa sevinirim.
EVA-L09 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
lipton yeşil paket(golden ceylan), Tirebolu 42 ile beta beta taç yaprak çayı eşit oranda karıştırıp 15 - 16 dakika demlenince tavşan kanı oluyor.
Yorumları: 35
Konuları: 0
Kayıt Tarihi: 2019
(17/10/2019, Saat: 13:30)Serkan1221 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Çay karışımı tarifleri alsak tiryaki komşularımızdan. Oranlı olursa sevinirim.
EVA-L09 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Bende 400ml kaynamış 90 dereceye düşmüş suya
1 kaşık Do ghazel pure ceylon
2 kaşık Çaykur Altınbaş
1 kaşık Çaykur Organik Rize çayı atıyorum 25 dakika bekliyorum
Mantık sizi A’dan B’ye götürür. Geleneksel tıraş ise her yere.
Yorumları: 288
Konuları: 7
Kayıt Tarihi: 2017
Abooov millet aşmış
)
bende çay uzmanı sanırdım kendimi
) Uzmanlık normalleşmiş, mutlu oldum
)
Yorumları: 779
Konuları: 4
Kayıt Tarihi: 2019
23/11/2019, Saat: 21:35
(Son Düzenleme: 23/11/2019, Saat: 22:46, Düzenleyen: tarkaner.)
Tirebolu 42
Organik Rize Hemşin
Eynesil Özel çayı
Sırası ile ilk 3 çay favorim.
15 dk demlendikten sonra süzüp çay yapraklarını atıyorum. Demliği çalkalayıp, biraz sıcak su ile ısıtıp, süzdüğüm çayı tekrar demliğe döküyorum. Böylece çay 1 saat de kalsa acımıyor, toksin oluşmuyor. Sağlıkla ve keyifle içiniz. Yaprak çok durursa, hem çay acı oluyor, hem de toksin üretiyor.
Bir de et yemeklerinden sonra en az 1 saat çay içmiyorum. Kahve ile çay isteğini bastırıyorum. Çaydaki EIN, etteki demirin emilimini azaltıyor. Kahvedeki kafein daha az zararlı. 1 saatten sonra hala çay istiyorsam demliyorum.
Bu arada kılıbıklığımız ortaya çıktı.
SM-G965F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Yorumları: 18
Konuları: 1
Kayıt Tarihi: 2017
(23/11/2019, Saat: 21:35)tarkaner Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Tirebolu 42
Organik Rize Hemşin
Eynesil Özel çayı
Sırası ile ilk 3 çay favorim.
15 dk demlendikten sonra süzüp çay yapraklarını atıyorum. Demliği çalkalayıp, biraz sıcak su ile ısıtıp, süzdüğüm çayı tekrar demliğe döküyorum. Böylece çay 1 saat de kalsa acımıyor, toksin oluşmuyor. Sağlıkla ve keyifle içiniz. Yaprak çok durursa, hem çay acı oluyor, hem de toksin üretiyor.
Bir de et yemeklerinden sonra en az 1 saat çay içmiyorum. Kahve ile çay isteğini bastırıyorum. Çaydaki EIN, etteki demirin emilimini azaltıyor. Kahvedeki kafein daha az zararlı. 1 saatten sonra hala çay istiyorsam demliyorum.
Bu arada kılıbıklığımız ortaya çıktı.
SM-G965F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Aşırı mantıklı, neden şimdiye kadar düşünmedim?
Teşekkür ederim.
Yorumları: 814
Konuları: 1
Kayıt Tarihi: 2015
Dünya ticaretinin başlangıcından beri piyasanın en güçlü şirketlerinden hatta poşet çay denilen ürünün mucidi bu firmanın elemanıymış(kaynak V.Ozan Lezzetler kitabı) bu işi iyi bildikleri kesin ama gel görki çok uluslu bir Kartel ve senelerce büyük düzenbazlıkların içinde olmuşlar (Malum kolonizasyon dönemi işlenen köle ticareti yağmalama vs..)denediğim ürünleri bunlar , özellikle Earl Grey çayının burukluğu lezzeti iyi biras pahalı ama bulunabilirliği ve çeşitlilik olarak tatmin edici.[img]
insan sorunlarını anlatmak ile onlara çözüm bulmanın aynı şey olmadığını anladığında artık büyümüş demektir
Yorumları: 779
Konuları: 4
Kayıt Tarihi: 2019
Bu akşamki çay keyfi, jel yakıt ile semaver gibi oluyor. Her dem sıcak.
SM-G965F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi