Makine ve sagolsun Muhle Turkiyenin yanında bu incelemeyi yapabilmem icin gonderdigi V3 kafayı teslim aldım dostlar.
Dostlar simdi bu V3, V4 muhabbetini arkamızda bırakalım direk. Biri birisinin yenisiymis gibi dusunuluyor, aslında degil gelin beraber fotolarla inceleyelim.
V3 dedigin yeni teknoloji
MIM uretimi
V4 dedigin CNC uretimi celik sapa uysun diye
CNC de uretilen aynı V3 modeli baslık aslında.
1- Genel gorunum hicbir fark yok birebir aynı. (MIM'de ust kapak altında enjeksiyon noktası izleri gorunuyor)
2- Genel gorunum hicbir fark yok birebir aynı.
3- Genel gorunum hicbir fark yok birebir aynı.
4- Alt plakalar sagdaki MIM olması lazım, gorunen hicbir fark yok.
5- Kafalara yandan bakıs, tek elimle duzgun tutamadım, aslında hicbir fark yok.
6- Ust kapagın acısı egimi 1e1 aynı
6- Jilet acıklıgı, koruma barı cıkıntısı vs. 1e1 aynıı. Tek kucuk fark kırmızı ile isaretledigim jilet tutucular. Aslında hersey aynı ama:
Bilgisayar tasarımında milim fark oldugunu dusunmuyorum. 1e1 aynı kafalar, ama MIM teknolojisi geregi puskurtme ve kucultme islemlerinde o kadar mikronluk hassasiyeti ayarlayamadıkları icin, MIM olan kafanın pim tutucuları milim degil mikron oranında daha genis dibine dogru.
O yuzden şu şekilde bir kombinasyon niye yapmak istersiniz bilemem ama celik saplı urunun CNC uretim baslıgının alt plakası ustune, hus agacı saplı urunun MIM ust plakasını takmak istersen mikronluk fark dolayısı ile tam oturmuyor.
Kafalar birebir aynı. Ne tırası ne verdigi hissiyat fark eder. Siyah saplı veya hus agaclı MIM teknojili olanı mı, yoksa Çelik saplı CNC olanı mı almak tamamen sizin kisisel zevk renk meseleniz. Hicbir farkları yok.
Tum fotolar bana ait, sondakine dalıp ingilizce yazmısım, belki yurtdısı forumlar kopya ceker vesile olur. Kardesim biz calısıyoz siz kopya derik.
Tişikkirlir Sipirmin.