21/06/2020, Saat: 10:15
(21/06/2020, Saat: 01:13)Rob Bobstein Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
Kolombiya Supremo benim vazgeçilmezim
Komsum siz kahve isini farkli boyuta tasimissiniz



Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Kahve Sevenler
|
21/06/2020, Saat: 10:15
(21/06/2020, Saat: 01:13)Rob Bobstein Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Komsum siz kahve isini farkli boyuta tasimissiniz ![]() ![]() ![]() Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
21/06/2020, Saat: 12:16
21/06/2020, Saat: 22:42
(21/06/2020, Saat: 12:16)tarkaner Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Komşum dripper mı bu? Alttaki timer lı terazi gibi sanki? Prosesi biraz anlatır mısınız cahilliğimize verip. Estağfurullah komşum evet Hario v60 plastik dripper ve zaman göstergeli terazi. Bu demleme yönteminde 1 gr kahve için 15-16 ml su kullanıyorum. Filtreyi dripper'a yerleştirdikten sonra üstten sıcak su dökerek (95 derece) filtre kağıdını ıslatıyorum, hem de filtreyi yıkamış oluyoruz. Öğütülmüş kahveyi dripper'a boşaltiyorum. Bu aşamadan sonra terazinin timer özelliği devreye giriyo. Timer'in start butonuna bastıktan sonra suyumu kahveye üstten yavaş yavaş ve dairesel hareketlerle dökmeye başlıyorum. 1 kupa (yaklaşık 250 ml) kahve demleyeceksem ilk döküşte 1/5 oraninda (50 ml) sıcak su döküyorum. Suyun kahvenin tamamını ıslatmasına dikkat ediyorum. İlk döküşün ardından 45 saniye bekliyorum. Bu süre kahvenin çiçeklenme (blooming) süresidir ve kahve aromalarını ortaya çıkarmak için önemlidir. Terazide timer özelliği olması çokta muhim değil, süreyi telefonunuzla da tutabilirsiniz. Zaten ilk 45 sn nin ardından süreyle bi işiniz olmayacak. Geri kalan 200 ml suyu nasıl dökeceginiz size kalmış. Ben 50 şer ml şeklinde 4 seferde döküyorum. Her döküşten sonra suyun tamamının süzülmesini bekliyorum, bu yöntemi ünlü japon barista Tetsu Kasuya'dan görmüştüm. Böyle devam ediyorum.
21/06/2020, Saat: 22:44
(20/06/2020, Saat: 13:57)tarkaner Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Değerli kahve sever komşularım. Burada ki tavsiyeler başüstüne. Birlikte kahve içtiğimiz yerde de bilgi alıp cektirebiliriz. Ben de eve kahveyi oradan alıyorum. Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
21/06/2020, Saat: 22:47
(21/06/2020, Saat: 22:42)Rob Bobstein Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Estağfurullah komşum evet Hario v60 plastik dripper ve zaman göstergeli terazi. Bu demleme yönteminde 1 gr kahve için 15-16 ml su kullanıyorum. Filtreyi dripper'a yerleştirdikten sonra üstten sıcak su dökerek (95 derece) filtre kağıdını ıslatıyorum, hem de filtreyi yıkamış oluyoruz. Öğütülmüş kahveyi dripper'a boşaltiyorum. Bu aşamadan sonra terazinin timer özelliği devreye giriyo. Timer'in start butonuna bastıktan sonra suyumu kahveye üstten yavaş yavaş ve dairesel hareketlerle dökmeye başlıyorum. 1 kupa (yaklaşık 250 ml) kahve demleyeceksem ilk döküşte 1/5 oraninda (50 ml) sıcak su döküyorum. Suyun kahvenin tamamını ıslatmasına dikkat ediyorum. İlk döküşün ardından 45 saniye bekliyorum. Bu süre kahvenin çiçeklenme (blooming) süresidir ve kahve aromalarını ortaya çıkarmak için önemlidir. Terazide timer özelliği olması çokta muhim değil, süreyi telefonunuzla da tutabilirsiniz. Zaten ilk 45 sn nin ardından süreyle bi işiniz olmayacak. Geri kalan 200 ml suyu nasıl dökeceginiz size kalmış. Ben 50 şer ml şeklinde 4 seferde döküyorum. Her döküşten sonra suyun tamamının süzülmesini bekliyorum, bu yöntemi ünlü japon barista Tetsu Kasuya'dan görmüştüm. Böyle devam ediyorum.Çok teşekkürler komşum. İlk döktüğümüz filtre ıslatma yıkama suyunu dışarı boşaltıyoruz değil mi? Sonra 50 ml suyu blooming yapıyoruz 45 sn. Sonra demleme için 3 - 4 dk geri kalan suyu yavaş yavaş veya aralıklarla boşaltıyoruz. Doğru anlamışmıyım? SM-G965F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
22/06/2020, Saat: 09:13
(21/06/2020, Saat: 22:47)tarkaner Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Çok teşekkürler komşum. Evet komşum tamamen doğru
22/06/2020, Saat: 17:10
Normalde çaycıyım ben ama, soğuk demleme deneyeceğim ilk defa! Bakalım nasıl olucek...
![]() Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
kürkü yırtık kel kör kirpi'nin arkadaşı...
23/06/2020, Saat: 16:17
[quote='PisPorsuk' pid='271946' dateline='1592831407']
Normalde çaycıyım ben ama, soğuk demleme deneyeceğim ilk defa! Bakalım nasıl olucek... Komşum deneyebildiniz mi nasıl oldu. Hep merak etmişimdir soğuk kahveyi ama bi türlü denemeyedim.
23/06/2020, Saat: 16:35
(22/06/2020, Saat: 17:10)PisPorsuk Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Normalde çaycıyım ben ama, soğuk demleme deneyeceğim ilk defa! Bakalım nasıl olucek... Alışırsın. Eğer filtre kahve seviyorsan yaz için ideal. Ben kendim çektiğim çekirdekten kullanıyorum.caffe tropik ten sipariş veriyorum. Yorumlara göre ve açıklamaya göre alıyorum. Genelde filtre kahve makinesinde yapıyorum.
23/06/2020, Saat: 16:43
(22/06/2020, Saat: 17:10)PisPorsuk Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Normalde çaycıyım ben ama, soğuk demleme deneyeceğim ilk defa! Bakalım nasıl olucek... Komşum African Blue zaten bence çok ağır, soğuk demlemede daha çok ön plana çıkacağı için çok acı tad olabilir. Daha az aromalı bir kahve ile daha iyi sonuç alabilirsiniz, zira soğuk demlemeli kahvelerin çok farklı bir içimi oluyor. Zaten zamanla doğru tadı bulursunuz, şimdiden afiyet olsun. |
« Önceki Konu | Sonraki Konu »
|
Konu ile Alakalı Benzer Konular | |||||
Konular | Yazar | Yorumlar | Okunma | Son Yorum | |
![]() |
Filtre Kahve Makinesi Önerisi | krub | 45 | 23,142 |
21/08/2022, Saat: 13:00 Son Yorum: alpella42 |
Puro Kültürü ve Puro Sevenler (+18) | 3RD1 | 26 | 15,066 |
09/09/2020, Saat: 15:13 Son Yorum: BigHillMe |
|
Suşi Sevenler :D | yarhasan | 17 | 19,818 |
06/05/2020, Saat: 19:04 Son Yorum: onurcakmak |
|
Nargile Sevenler | yarhasan | 22 | 36,741 |
24/03/2013, Saat: 18:14 Son Yorum: tamer26 |