Yorumları: 15
Konuları: 1
Elektrik elektronik mühendisliği okuyan arkadaşımla bu alete elektrolizle kaplama yapmayı düşündük. Fırsatımız ve ekipmanımız olursa yaz aylarında krom veya nikel kaplama yapmaya çalışacağız. Bir de ağırlaştırmak gerekiyor ama onun için sapın içine demir bilye atıp altını kapatmaktan başka aklımıza bir şey gelmedi.
Yorumları: 1,996
Konuları: 28
(06/01/2021, Saat: 03:44)broraso Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Xiuma
Süper isim
(06/01/2021, Saat: 04:16)kerimguner Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Elektrik elektronik mühendisliği okuyan arkadaşımla bu alete elektrolizle kaplama yapmayı düşündük. Fırsatımız ve ekipmanımız olursa yaz aylarında krom veya nikel kaplama yapmaya çalışacağız. Bir de ağırlaştırmak gerekiyor ama onun için sapın içine demir bilye atıp altını kapatmaktan başka aklımıza bir şey gelmedi.
Yeni Yumalarda üst kapak plastik oldu.Bu işlemleri, her parçası döküm olan eski olana yapmak lazım. Güzel projelendirmişsiniz, yaparsanız güzel etkinlik olur.
I'd Lather be Shaving, 'Cos Shave Must Go On!
Yorumları: 489
Konuları: 4
(06/01/2021, Saat: 04:16)kerimguner Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Elektrik elektronik mühendisliği okuyan arkadaşımla bu alete elektrolizle kaplama yapmayı düşündük. Fırsatımız ve ekipmanımız olursa yaz aylarında krom veya nikel kaplama yapmaya çalışacağız. Bir de ağırlaştırmak gerekiyor ama onun için sapın içine demir bilye atıp altını kapatmaktan başka aklımıza bir şey gelmedi.
Ağırlaştırmak için sapın içine eritilmiş kurşun dökülebilir diye bir fikir aklıma geldi... Bildiğim kadarıyla kurşun ocakta ısıtılarak eritilebiliyor.
Yorumları: 1,022
Konuları: 12
@"kerimguner" daha önce deneyen arkadaşlar olmuştu forumda. Sanırım bu başlık altında da olabilir DIY başlığında da olabilir bu denemeler. Bir incelemenizi tavsiye ederim.
Yorumları: 15
(06/01/2021, Saat: 09:57)onurcakmak Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Yeni Yumalarda üst kapak plastik oldu.Bu işlemleri, her parçası döküm olan eski olana yapmak lazım. Güzel projelendirmişsiniz, yaparsanız güzel etkinlik olur.
Bizim burdaki milyoncular plastik yuma satacak kadar güncel olamadılar
Şimdiden alır stoklarım bolca.
(07/01/2021, Saat: 14:34)AbuzTech Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Ağırlaştırmak için sapın içine eritilmiş kurşun dökülebilir diye bir fikir aklıma geldi... Bildiğim kadarıyla kurşun ocakta ısıtılarak eritilebiliyor.
Biraz daha zahmetli olsa da daha sağlam ve güzel bir fikir, deneyebiliriz. Teşekkürler.
(07/01/2021, Saat: 14:50)marv Adlı Kullanıcıdan Alıntı: @"kerimguner" daha önce deneyen arkadaşlar olmuştu forumda. Sanırım bu başlık altında da olabilir DIY başlığında da olabilir bu denemeler. Bir incelemenizi tavsiye ederim.
Teşekkür ederim inceleyeceğim kesinlikle.
Yorumları: 14
Konuları: 0
Şimdi abilerim tabi sizinkiler daha güzel bi fikir yalnız bu mermercilerin kullandığı bi ilaç var.Mermer yapıştırıcısı.Ona akemi diyolar.iki bileşenli.5-10 saniyede donuyo. Donduğu zaman mermerden daha sert de olabiliyo.Benim imkanım var bende onu deneyecem bakalım nasıl olacak.Saygılar.
Mevla görelim neyler, neylerse güzel eyler.
Yorumları: 3
Konuları: 0
merhaba. geleneksel tıraşa başlayalı 1.5 ay oldu. genişçe araştırma yapıp bu forumda da yazdığını öğrendiğim selman bey in youtube videolarını izledim. yeni başlayanlara önerilen korumalı bir makine aldım. 250 tl para ödedim. ancak 3-4 günde bir tıraş olduğumdan bu cihaz istediğim yakınlığı vermiyordu. jileti fazla gizliyordu bir şeyler eksikti.
internetten 12 li paket halinde satılan tanesi 3.5 tl ye gelen yuma aldım. aradığım makine meğer buymuş. yakın konforlu bir tıraş verdi (tabi 1.5 aydır bastırmadan tıraş olmayı öğrenmenin ve ilerleyen el alışkanlığının da etkisi var. tıraş olmasam da günde birkaç defa tıraş oluyormuş gibi çalıştım
)
yumayı beğendim. malzeme kalitesi olarak kendisini geliştirse birçok pahalı makineye rakip olabilir diye düşünüyorum.
Yorumları: 88
Konuları: 2
Yorumları: 322
Yorumları: 1,874
Konuları: 3
Yuma benim de çok beğendiğim alet. Keşkeleri biraz fazla onlar da olmasa her yönüyle harika ötesi bir alet.