Günün Tıraşı (SOTD)
|
Proraso pre
Tobs avocado victoria daxer firca edwin jagger de89l rapira jilet dr harris sandalwood as 444
https://www.flickr.com/photos/97998395@N05/
https://instagram.com/onuresko/
14/04/2013, Saat: 21:45
Proraso sandalwood
Fs finest 24 mm De89barley Derby jilet Man's sport tiras kolonyasi Derby ile sinekkaydi olmasa da konforlu tiras olmaya baslamistim. Prorasonun super sandalagaci kokusunda ve kayganliginda barley'im derby'ye vals yaptirirken ayagi takildi ve dudagimin ustunu son perde-son hamlede kesti. Sap bile fayda etmedi; akacak kan damarda durmazmis. Kurban bayraminda derby'nin tek bicakli plastik makinasiyla yine dudagimi koparmistim; bu iki etti. Tesadufe bakin ki yine derby Man's kolonyanin kokusu guzel fakat yakti namussuz. Biraz tahrisliyim bugun kusuruma bakmayin; surc-u lisan ettiysem affola. İyi aksamlar.
Füme Sabun
Lijun 22mm Finest Fram 6/8 Ustura Şap Papatya Sabunu (Tıraş Sonrası) Nivea Anti Irritation Balsam Füme Sabunu çöpe atacaktım fakat son bir şans vereyim dedim. Son şansı olduğunu anladı sanırım Lijun fırçayla bol köpüklü ve güzel bir tıraş verdi. 2 perde de tıraş oldum. Ben de ne çektiysem hep bu 2. perdelerde çekmeye başladım. Ne zaman bir yerimi kessem hep bu 2. perde de oluyor. Usturayı bir kenara bırakmıştım, 2. perde için yüzümü köpükledikten sonra dikkatsiz biçimde usturaya elimi uzattım ve cırt diye baş parmağıma girdi. Neyse dedim tıraşa devam ettim bu seferde boyun bölgesine ufak bir kesik attık. Tövbe edicem en sonunda Bu arada tıraş sonrası Papatya sabununu tavsiye ederim. Şaptan sonra elinizde köpürtüp yüzünüze sürüyorsunuz, aynı şap gibi biraz beklettikten sonra soğuk suyla duruluyorsunuz. Güzel bir ferahlık hissi veriyor, cildi yumuşatıyor.
tamerkamisli.blogspot.com
15/04/2013, Saat: 00:03
az evvel Gillette Aristocrat ile ilk tıraşımı oldum daha önce sürekli kullandığım slim twist ile kıyaslamak istiyorum ancak inanın bana ikisi çok farklı aletler ve kıyaslama yapmak anlamsız öncelikle şunu söyleyeyim ki korkudan hayatımın en dikkatli tıraşını oldum. zira alet hakikaten çok agresif. tıraş olurken çıtır çıtır sakal sesleri yankılanıyor 4 günlük sakalı tek perde geçtim. ben hiçbir zaman sinekkaydı peşinde olmadım. bu nedenle bu kez de 2. perdeyi geçmedim. doğrusu buna gerek de yoktu. slim twist ile de tek perde oluyordum ama aristocratın tek perdesine kıyasla çenemde ve boyun bölgemdeki sakalların bir kısmı düzgün kesilmiyordu. aristocratta böyle bir sorun kalmadı. tek perde sonunda ele zerre sakal gelmeyen bir surata sahip oldum. yakın tıraş dedikleri bu olsa gerek. ayrıca bu alet sayesinde yakın tıraş peşinde koşan siz geleneksel tıraş tutkunlarını anlamaya başladım [ki bu iyiye işaret değil ]. işin ilginç yanı alet son derece yakın tıraş sağladığından aynı yerden üst üste geçmeye gerek kalmadı ve slim twistten daha az tahriş yaşadım. ama bunda çok dikkatli tıraş olmamın da payı büyük. tıraş sonrası rebul faslında çok çok az yanma oldu. sabun olarak arko, fırça olarak FS 26mm finest kullandım. jilet olarak rapira kullanmama rağmen sonuç mükemmel. alet perma sharp ile tehlikeli olabilir Selamlar
2209su.blogspot.com
Sovyet dönemi mekanik saatleri üzerine bir blog www.facebook.com/Leatherworksbyemre leatherworksbyemre.blogspot.com Kendi üretimim saat kayışları
15/04/2013, Saat: 00:54
Aleti çok iyi tanımıyorum ama benim r41den agresif olmadığını sanıyorum. Rapira jilet ve tek perde ile çok yakın traş almışsınız,benim için mümkün değil...Gerçi 4 günlük sakal iyice kendini bırakmıştır ama anlamıyorum sizdeki sakal ise bendeki ne?
(15/04/2013, Saat: 00:54)inceptum Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Aleti çok iyi tanımıyorum ama benim r41den agresif olmadığını sanıyorum. Rapira jilet ve tek perde ile çok yakın traş almışsınız,benim için mümkün değil...Gerçi 4 günlük sakal iyice kendini bırakmıştır ama anlamıyorum sizdeki sakal ise bendeki ne? üstad dediğim gibi pek fazla alet ile kıyaslama yapacak kadar bilgim yok. dolayısıya slim twist ile kıyasladım ve ona kıyasla çok daha temzi bir tıraş elde ettim. tıraşı duştan sonra oldum. ayrıca sakalım fırça gibi gür değil tüm bu açıklamalardan sonra sanırım daha aydınlatıcı olur yazdığım tecrübe r41 ile #21'i kıyaslayabilecek biri varsa sevinirim ben de merak ettim.
2209su.blogspot.com
Sovyet dönemi mekanik saatleri üzerine bir blog www.facebook.com/Leatherworksbyemre leatherworksbyemre.blogspot.com Kendi üretimim saat kayışları
15/04/2013, Saat: 02:05
3 günlük sakala futurla 3-5 derken daldım son ayarda. Sonuç mükemmel.
15/04/2013, Saat: 02:16
Her şey kontrol altında.Neredeyse sıfır tahriş,bir iki küçük sivilce kesiği dışında gayet güzel
https://www.facebook.com/pages/Pardus-Handcraft/875240639222477
https://www.instagram.com/pardushandcraft/
15/04/2013, Saat: 15:08
solingen tuckmar 5/8 ustura
lıjun manchurian fırca cella bebak acı badem sütü arkadaşlar cella ile bebak sütü denemeyen arsa bi denesin derim bence çok iyi bir kombinasyon futur faciasından sonra çok iyi gelen bir traş oldu saygılar |
« Önceki Konu | Sonraki Konu »
|
Konu ile Alakalı Benzer Konular | |||||
Konular | Yazar | Yorumlar | Okunma | Son Yorum | |
Kendi kendine Saç Tıraşı Yapan Var mı ? | Hasan Ali | 533 | 326,377 |
18/09/2022, Saat: 21:29 Son Yorum: Can Çelik |
|
Devlet Memurlarının Günlük Sakal Tıraşı Olma Zorunluluğu Kaldırıldı | mecelik60 | 13 | 7,162 |
08/09/2022, Saat: 11:08 Son Yorum: sudüşleri |
|
Geleneksel Tıraşı Seçen Kaç Kişi Varız ? | Naci Erdem | 14 | 17,541 |
01/05/2021, Saat: 19:22 Son Yorum: Ömer t. Katı |
|
En son ne zaman berberde sakal tıraşı oldunuz? | linguist | 174 | 189,651 |
09/07/2020, Saat: 23:32 Son Yorum: ati19 |
|
Yakın Çevreye Geleneksel Tıraşı Anlatma Sorunsalı | Ferat | 37 | 18,039 |
29/06/2020, Saat: 02:30 Son Yorum: Naci Erdem |
|
Oglumun ilk tirasi | korgunv | 37 | 45,337 |