Ürünlerdeki kimyasallar
#1
Bug 
Böyle bir başlık daha önce açılmış mıydı bilmiyorum ben bulamadım.
Ürünlerin içindekileri okudukça bir çok kimyasala aşina olduk fakat ben hala çok samimi olmadıklarını düşünerek biraz araştırdım.
Florür kullanımını bitirmeyi kafaya koymuştum zaten. Fakat sabun-krem-balsam bunlar ne kadar masum?

EDTA (Etilen Diamin Tetra Asetat): Şelatlaştırıcı, koruyucu, kıvam artırıcı. Serbest metal iyonlarına kenetlenerek, formüllerin bulaşıma (kontaminasyon) uğramasını önler. Kireçli sudaki mineralleri azaltarak deterjanların daha fazla köpürmesini sağlar. Doğada kolay kolay yok olmaz ve ağır metalleri eriterek suya karışmalarına neden olur.

Heksil Sinnamal: Parfüm maddesi. Papatya yağında bulunduğu gibi, sentetik olarak da üretilir. Alerjik tepkilerle ilişkilendirilmiştir. İnsanlarda bağışıklık sistemine hasar verdiği düşünülmektedir. Biyobirikimli veya doğada kalıcı olduğuna dair bulgu yoktur. Ekosistem için zehirli olmadığı düşünülmektedir. Laboratuvar hayvanları üzerinde yapılan deneylerde solunum sistemini baskılamış ve yeterli dozda ölüme yol açmıştır. Tavşanlarla yapılan deneylerde cildi tahriş ettiği görülmüştür.

Kumarin: Bazı bitkilerde bulunan, sentetik olarak da üretilen parfüm maddesi. Yeni kesilmiş ot gibi kokar. Aroma olarak pipo tütününe ve bazı alkollü içeceklere de eklenir. Alerji ve kontakt dermatitle ilişkilendirilmiştir. Bağışıklık sistemine zararlıdır. Karaciğer ve böbrekler için hafif derecede zehirlidir; ancak fare ve diğer kemirgenlerde metabolize oldukça kuvvetli bir zehire dönüşür. Düşük derecede kanserojen olabilir.

Paraben: Kozmetik sanayiinde en yaygın kullanılan koruyucudur ve ticari sır kabul edildiği için genellikle listelenmeyen parfüm malzemelerinin içinde yer alır. Etiketlerde metilparaben, etilparaben, propilparaben, butilparaben gibi isimlerle yazılır. Dikkat edilmesi gereken diğer kimyasallar 4-hydroxyebzoic acid, propyl ester, propyl 4-hydroxybenzoate, benzoic acid ve 4-hydroxybutyl ester’dir. Şampuan, nemlendirici, tıraş kremi, temizlik jeli, deodoran ve diş macunu gibi ürünlerde bulunur. Vücuda deri yoluyla girdiği için yiyecekler gibi metabolize olmaz ve doğrudan kana karışır. Östrojeni taklit ederek meme kanseri riskini artırır. Erkekte üreme işlevlerini etkileyebilir. Bağışıklık sistemi ve organlar için zehirlidir, alerjendir, dermatitle ilişkilendirilmiştir ve hayvanlarda kansere yol açtığı kanıtlanmıştır.

Sodyum Lauret Sülfat (SLES): Bkz. Sürfaktan, 1,4-dioksan. Deterjan etkisi ve köpüğü artırması için kişisel bakım ürünlerine eklenen petrol türevi sürfaktanlardır. Şampuanlarda, duş jellerinde, diş macunlarında ve köpük banyolarında bulunur. Saç derisini fazlaca kurutabilir. Beyin ve sinir sistemini etkileyebilir, endokrin sistemini bozabilir, üreme bozukluklarına yol açabilir ve karsinojendir. İçinde bulunabilen 1,4-dioksan, gözleri ve solunum yolunu tahriş edicidir; kanserle ilişkilendirilmiştir.

Sodyum Lauril Sülfat (SLS): Bkz. Sürfaktan, anyonik sürfaktan. Emülgatör etkisi, deterjan etkisi ve köpüğü artırması için kişisel bakım ürünlerine eklenir. Şampuanlarda, duş jellerinde, diş macunlarında, yüz temizleyicilerde ve köpük banyolarında bulunur. Saç derisini fazlaca kurutabilir; cildi, gözleri ve ciğerleri tahriş edebilir. İç organlar ve çevre açısından orta derecede zehirlidir. Durulandıktan sonra bile deride bir miktar kaldığı ve deri tarafından emildiği kanıtlanmıştır. Çeşitli kimyasallarla tepkimeye girerek kanserojen olduğu bilinen nitrozaminlere dönüşebilir. Diş macunlarında kullanılan SLS’nin ağızdaki aftları artırdığını gösteren araştırmalar vardır.

- See more at: http://www.zehirsizev.com/etiket-okuma-kilavuzu/kilavuz
Hiç bir şey ummuyorum,
hiç bir şeyden korkmuyorum,
özgürüm..
Zorba
Cevapla
#2
Ben bu konuda öncelikle hücre yapımı için yediğimiz şeylerin daha önemli olduğunu savunuyorum. Kozmetiklerin içinde bulunan zehirli / kanserojen maddelerin ikinci planda geldiğini düşünmekteyim.

O nedenle direkt vücuda giren ve vücudun direncini, hormonları etkileyen trans yağlar, koruyucular, glikoz şurubu gibi besinlerden sıyrılmadan bunların zararlarını konuşmak biraz göz boyamak gibi geliyor.

Ben aramızda hepimizin şampuan ve diş macunu kullandığını düşünüyorum. Maalesef hepimiz kirliliğe istemesek de maruz kalıyoruz.Confused
Foruma özel Tipsoft fiyat listesi için "tipsoftbrushes(at)gmail.com"
adresine "kullanıcı adınızı" belirterek mail atabilirsiniz.
https://www.facebook.com/tipsoftbrushes/
WWW
Cevapla
#3
(24/07/2013, Saat: 16:56)onur98 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Ben bu konuda öncelikle hücre yapımı için yediğimiz şeylerin daha önemli olduğunu savunuyorum. Kozmetiklerin içinde bulunan zehirli / kanserojen maddelerin ikinci planda geldiğini düşünmekteyim.

O nedenle direkt vücuda giren ve vücudun direncini, hormonları etkileyen trans yağlar, koruyucular, glikoz şurubu gibi besinlerden sıyrılmadan bunların zararlarını konuşmak biraz göz boyamak gibi geliyor.

Ben aramızda hepimizin şampuan ve diş macunu kullandığını düşünüyorum. Maalesef hepimiz kirliliğe istemesek de maruz kalıyoruz.Confused

Çok ayrıntılı bilgim yok hocam ama florür hakkında okuduklarım özellikle hiç iç açıcı değildi.
Hızlı tüketim ve insanların artık eskiye nazaran çok daha fazla şeye kolayca ulaşmaları bence beslenme sektörünü de çok olumsuz etkiliyor. O bozulmayan mum gibi yoğurtları görüyoruz işte..Exclamation

Şuna baksanıza hocam tahmin ettiğiniz gibi soldaki organik sağdaki gdolu
8072107212_54dbc28f30_z.jpg

bu mısırlardan elde edilen ürünler o kadar çok yerde kullanılıyor ki.. neyse başlığın dışına pek taşmayayım.
Hiç bir şey ummuyorum,
hiç bir şeyden korkmuyorum,
özgürüm..
Zorba
Cevapla
#4
http://www.fda.gov/Food/PopularTopics/default.htm
Cevapla
#5
Urtekream marka alman ürünlerini daha önce kullanan oldu mu arkadaşlar?
Hiç bir şey ummuyorum,
hiç bir şeyden korkmuyorum,
özgürüm..
Zorba
Cevapla
#6
Ben dis macununu kullanıyorum, memnunum. daha once sampuanini da kullanmistim ancak zeytuni sampuani kesfetmemiz ile biraktik.
Cevapla
#7
(30/10/2013, Saat: 09:47)fahrenheit Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Ben dis macununu kullanıyorum, memnunum. daha once sampuanini da kullanmistim ancak zeytuni sampuani kesfetmemiz ile biraktik.

Teşekkür ederim hocam. Hem urtekream hem de zeytuniye bakayım merak ettim zeytuniyi.

Köpürmesi falan nasıl oluyor hocam urtekream macunların? Bir taraftan köpüren ama zararsız içerikli olanı olmuyor biliyorum amaUndecided
Hiç bir şey ummuyorum,
hiç bir şeyden korkmuyorum,
özgürüm..
Zorba
Cevapla
#8
Saniyorum 3-4 yildir bu dis macununu kullandigimiz icin diger macunlar nekadar kopuruyor fikir yurutmem zor. Ancak temizligi gayet iyi ve memnunum.
Zeytuniye gelince, Metro lar satiyor uygun fiyatlara, hem sivi sabununu hem kalip sabununu hem de sampuanini kullaniyorum. Gördüğüm en sade formule sahipler ve cok memnunuz.
Cevapla
#9
Denenecek Smile
Hiç bir şey ummuyorum,
hiç bir şeyden korkmuyorum,
özgürüm..
Zorba
Cevapla
#10
Yukarıda bahsedilen Zeytuni marka şampuanı Metroda buldum ve 3. kullanışımın ardından yorumluyorum. İçeriği dediğiniz gibi çok sade. Çok güzel temizliyor. İçinde sodium lauryl sulfat ya da sodium laureth sulfate yok, boyar madde yok, koruyucu yok sadece parfüm var ekstra olarak.
Saçımda göz ardı edilebilecek çok az bir kepek yaptı, yüzümdeki egzamayı da şişirmedi banyodan sonra.
Yani ben beğendim.
Hiç bir şey ummuyorum,
hiç bir şeyden korkmuyorum,
özgürüm..
Zorba
Cevapla


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Kremdeki kimyasallar emiriko 15 20,163 22/08/2013, Saat: 23:46
Son Yorum: emiriko

Hızlı Menü:


Konuyu Okuyanlar: