12/01/2015, Saat: 13:51
Islak traşa daha doğrusu DE makina ile traşa başladığımdan beri yüzümde tahrişler kızarıklıklar eksik olmuyor, boyun kısmımda da hiç olmayan kabarcıklar peydah oldu. Önceden de ıslak traş (fırça ve sabun) olurdum fakat Fusion Proglide veya Mach 3 ile olurdum ve hiçbir yahriş olmazdı. DE ile traş olurken hatalar yaptığımı düşünüyorum: Biraz fazla bastırmak,kılların tam alınmadığını düşünerek aynı yerden çok sayıda geçmek, dikkatsizce kesikler oluşturmak, tersten almak. Bu nedenle yaklaşık 2 hafta DE ye ara verip Mach 3 ile traş oldum, cildim toparlandı. Bu sabah yüzümü sıcak suyla güzelce yıkadım, Nivea scrub ile temizledim ve Simpsons Chubby 3 Super Badger, La Occitane Cade sabun, Edwin Jagger DE89, Feather bıçak ile 2 perde tersten hiç almadan traş oldum, tersten almadım ama ATG yaptım yani yanlamasına da aldım, sonrasında da Thann After Shave kullandım. Harika bir traş oldu. Traş çok keyifli oldu, kesme sesi çok hoş, kızarıklık-yanma-kesik-tahriş hiçbirisi olmadı ve görünüm ve dokunma hissi olarak sinekkaydı traşa çok yakın oldu, neredeyse sinekkaydı oldu. Çok güzeldi. Çok keyiflendim. Artık tersten almayı düşünmüyorum. Ek olarak Mach 3 Turbo'da işini iyi yaptı gerçekten, bu makinamı da atmam asla, ama bıçaklar çok pahalı ve DE'nin zevki başka.