27/04/2015, Saat: 00:46
(27/04/2015, Saat: 00:30)onurcakmak Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Hocam çakma üründe 35 dolarlık ürünü 29 dolara ucuza satar, eline alırsın, logosuyla ambalajıyla orijinal gibi durur ama sahtedir ve bunu eline alınca ancak anlarsın. (örnek; pazarda satılan lacoste bayan çantaları)
İmitasyon üründe fiyatı 10 dolar olarak belirtir, aslının logosu olur yada olmaz (logolu olursa bazı ülkelere ithalatında sıkıntı olabiliyor), satış yaparken asıl markanın ismini vermez, sadece tanımını yapar. Veya direkt farklı marka olarak satar. (Örnek; Japon Feather artist club ss ustura - G. Kore CJB ustura)
Benim için çakma ve imitasyon aynı şey, fiyat bir belirleyici değil. Hırsızlık her türlü hırsızlıktır. Kıyafette de çantada da jargon aşağı yukarı aynıdır benim denk geldiğim kadarıyla, imitasyon diyerek daha masum göstermeye çalışırlar.
Asıl markanın ismini vermiyor kendi markası altında benzer fonksiyonda bir ürün satıyorsa o da ucuz (olmaya da bilir) alternatifidir. CJB - Feather olayında herhangi bir falso durum görmüyorum ben, aynı şekilde Kai de üretiyor.
Çakı örneğine baktım, orjinallerine de baktım ve ürünler kötü birer çakma ne yazık ki.
Jiletler orjinal olabilir, umarım onlarda da falso yoktur zaten sahte çakı satıyor diye sahte jilet satacak diye bir kaide yok ancak burada yazılanları herkes okuyor ve durumun net bir şekilde ifade edilmesi gerekir diye düşünüyorum.