(30/09/2015, Saat: 18:48)Saltuk Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Gercekten kaliteli duruyor ustam. Tebrikler.
Yanlis anlamazsaniz; aletin tiras acisindan teknik hesaplamalari yapildi degil mi? Karakterinin nasil olacagi hakkinda goruslwriniz var midir?
Çok teşekkürler. Ben ve teknik uzmanlığı bulunan başka bir arkadaşımızla beraber ilk tıraş makinemizi ticari olmayarak 2007 yılında yaptık. Makineye bağlayacak uygun boyutta paslanmaz çeliği zamanında bulamadığımız için kalıpçılık alanında kullanılan bir çelikten imal ettik. Isıl işlem uyguladık ve kaplamalar yaptık. Çok iyi kaplama yapmamıza rağmen kaplama bir süre sonra kalktı. Sebebi ise aleti sürekli bulaşık makinesinde yıkamak. Çok insan yaptığımız aleti beğenip talep etmeye başlayınca ticari olarak üretme fikri ilk 2012 yılında aklımıza geldi. Teknolojik yapımız o zamanlar üretmeye müsait olmadığı için o yılda bir üretim yapamadık. 2014 yılında CNC dik işlem makinemiz yenilendi ve boş zamanlarımızda üretim teknikleri üzerinde çalışmaya başladık. Yaklaşık 1 yıl içerisinde birçok katı üretim makine yaptık. Performans açısından dünya üzerindeki neredeyse bütün tıraş bıçaklarını detaylı şekilde inceledik. Sonuçta parçaların kombinasyonlu ürünlerin geliştirilmesi fikri ağır bastı. Üst kapağın yaprak jileti kavrama derecesi çok önemli, birçok firma bunu atlamış biz de bu konu üzerine yoğunlaştık. Tabi ticari olarak satıldıkça daha birçok performans çeşitli ürünler çıkacaktır.
rocnelrazor@gmail.com
www.rocnel.com
www.rocnel.com