30/09/2015, Saat: 19:21
(30/09/2015, Saat: 19:05)Turkuvaz1 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Made in Turkey hayırlı olsun, komşularıma bende katılıyorum keşke ismide türkçe olsaydı
Bu arada 303, 304, 316 bunların farkları birbirlerine olan üstünlükleri nedir?
Çok teşekkürler, daha önce biraz detaylı anlatmıştım. Amerikan Demir ve Çelik Enstitüsünün (AISI) standartlarına göre paslanmaz çelik ailesi kullanım alanlarına göre kaliteleri 300 ile 316 (başka standartlar da var ancak bunlar yeterlidir)arasında değişen üretim standartları getirmişlerdir. Örneğin çatal, kaşık, kahvaltı bıçağı(et bıçağı hariç), tencere vb. evsel kullanım için 304 ( kaşıklar üzerinde 18/10 yazar bu alaşımı gösterir ve 304 anlamıdır) kalite paslanmaz çelik geliştirilmiştir. 316 AISI standartlarını göre paslanmazlık, dayanım vb. ölçütlere göre bu grubun içerisinde en kaliteli olarak sınıflandırılmış olanıdır. Genelde üreticiler bundan hiç bahsetmek istemezler çünkü tüketicilerin tamamına yakını aralarındaki farkı bilmez paslanmaz çelik deyip geçerler. Ama iş kullanıma gelince aralarında devasa kalite farkları vardır. Ben basitçe anlatmak istedim, bu iş ile ilgili mühendislik fakülteleri var konu çok uzun ve karmaşık, ayrıca internet ortamında detaylı bilgi bulabilirsiniz. Webden araştırdığınız teknik bilgilerdeki terimleri,kavramları anlayamazsanız severek yardımcı olurum. Benim de anlamadığım noktalarda daha bilgili olan arkadaşlarıma sorabilirim.
rocnelrazor@gmail.com
www.rocnel.com
www.rocnel.com