14/10/2015, Saat: 22:07
(14/10/2015, Saat: 00:13)utunc Adlı Kullanıcıdan Alıntı: @rocnel Murat bey çok düşüncelisiniz. Bir an önce döküm aletler için haber bekliyoruz. Lütfen hızlandırırsanız biraz, yoksa sabırsızlıktan çatlayabiliriz.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Forumda paylaşılan bir tıraş bıçağı var, döküm bir ürün ortalama 75/100 dolar civarında fiyatı var. Goodfella isimli, şirketin sitesine girerseniz döküm olan tıraş bıçağını tasarlamalarının 3 yıl aldığından bahsediyor, doğru mudur bilemiyorum. Bizim için böyle bir süreye gerek yok, ancak döküm de olsa üretimin zorluğunu bu Avrupalı şirketten anlayabilirsiniz. Döküm ürünü belirlemek için çokça araştırma yapmak lazım. Paslanmaz da böyle bir sıkıntı yok, her seferinde tasarımını değiştirebiliriz. Döküm ürünler şirketimizin devamını sağlaması açısından bizim için önemli. Ben sadece şunun garantisini veriyorum, yapacağımız döküm ürün işçilik ve malzeme kalitesi ve fiyat açısından takdir edilecek. Çıkardığımız ilk prototip ürünü size göndereceğim Ancak dikkatli özenli ve yavaş çalışmak lazım, yoksa fiyaskoyla sonuçlanabilir. Örneğin burada bu forum sitesinde ilk konu başlığını açtığımda elimizde ss ürünün prototipi vardı. Ancak sadece ürünü lanse edebileceğimiz güvene ulaştırmak için 4 ay uğraştık, garantiledik ve sonrasında paylaştık. Döküm ürünlerimiz için de aynı şey geçerli. Döküm içerisinde anlamadığımız teknik konular da bulunduğu için biraz da dışa bağımlı şekilde hareket ediyoruz. Örneğin kaplama konusu çok karışık bir süreç, mühendisler ya da uzman işçiler bir birlerine zıt yorumlar yapabiliyorlar. Yaptığımız bir kaplamanın 20 yıl sonra düşmesini istemiyoruz. Bu şirketin ürünlerinin kalite bakımından ününün gelecek kuşaklara da aktarılmasını istiyoruz. Kelimelerimi de seçerek kullanıyorum, en ufak bir anlaşmazlık içeren açıklama sarf ettiğimde ciddi saygısızlığa maruz kalabiliyoruz. Düşünün ki yanlış bir döküm tekniği, tasarımı kaplaması gerçekleştirirsek ne hale geliriz Ben de sizlere döküm ürünümüzü tanıtmak için sabırsızlanıyorum, sabırla beklemenizi tavsiye ederim
rocnelrazor@gmail.com
www.rocnel.com
www.rocnel.com