18/11/2015, Saat: 01:35
Kahve çekerken en güzel teknik değirmeni diz arasına sıkıştırmaktır, hatta kardeşim bacak bacak üstüne atıp yakından bildiğimiz 30derecelik açıyla yatirarak çekiyor
kaygan olması o yüzden çok dert değil, ben jp30 kullanıyorum, seramik olduğu için haliyle sözenden uzun sürede çekiyor, bir de porlexin kapasitesi 20gr (320ml kahve çıkar) , sozenin uzun olanı 35gram, genelde 2 ve üstü kişi için kahve hazirliyorsaniz 2 3 kere doldurup her seferinde tartmak zor gelebilir porlexle.
Sozenin bir artısı da klasik Türk kahvesi yapacak kadar ince cekebilmesi kahveyi, porlexte en ince ayarda bile o kadar ince Çekmiyor, fakat tabii ki araya karışan istenenden büyük/kucuk parçalar porlexte daha az.
Bence bir sözen alın başta, zaten fiyatı da çok makul ve evladiyelik bir ürün.
Sent from my iPhone using Tapatalk
kaygan olması o yüzden çok dert değil, ben jp30 kullanıyorum, seramik olduğu için haliyle sözenden uzun sürede çekiyor, bir de porlexin kapasitesi 20gr (320ml kahve çıkar) , sozenin uzun olanı 35gram, genelde 2 ve üstü kişi için kahve hazirliyorsaniz 2 3 kere doldurup her seferinde tartmak zor gelebilir porlexle.Sozenin bir artısı da klasik Türk kahvesi yapacak kadar ince cekebilmesi kahveyi, porlexte en ince ayarda bile o kadar ince Çekmiyor, fakat tabii ki araya karışan istenenden büyük/kucuk parçalar porlexte daha az.
Bence bir sözen alın başta, zaten fiyatı da çok makul ve evladiyelik bir ürün.
Sent from my iPhone using Tapatalk