(10/12/2015, Saat: 20:26)ustaci Adlı Kullanıcıdan Alıntı: @ms_1907 tam olarak benim de düşünceme tercüman olmuşsunuz. Çelik in verdiği tıraş muhtemelen en iyisi ancak sizin de bahsettiğiniz sebeplerden özellikle zahmetinden dolayı çelik e geçmekte terettüd ediyorum. Maliyet olarak hesaplandığı zaman ilk alım maliyeti kayış pahalı ancak ömürlük olması jilet masrafı olmaması uzun vade ilk maliyeti karşılar diye düşünüyorum ama zahmeti emeği beni düşündürüyor. Progress ile memnun sayılırım ama progress in üst ayarlarını biraz başarısız buluyorum. Jiletli usturalar içinde de Vanta gerek malzeme kalitesi gerek koruma yönünün kuvvetli olmasından benim araştırmada da öne çıktı. Diğer yanda da R41 var. Oda jiletli usturanın tıraş kalitesini daha güvenli olarak veriyor anladığım kadarıyla.. Şahsen Vanta ile R41 arasında karar veremedim.
Ben hem ustura dünyasını merak ettiğimden hem de agresif tıraş için bu yola girdim. Bence DE aletler ile jiletli de olsa usturalar farklı kulvarlarda ama olaya sadece sonuç açısından bakarsanız belki ikisini (vanta ve R41) karşılaştırabilirsiniz. Benim sizin gibi arada kalma gibi bir durumum olmadı. Çünkü bence farklı iki dünya söz konusu. Ben bir yandan R41 gibi bir alet bakarken diğer yandan jiletli usturalara bakıyorum. Yani her ikisini de alabilirim ya da hiçbirini. Siz ya o ya diğeri aşamasına gelmişsiniz ve progress aletiniz var. Eğer bir seçim yapacaksanız bence usturayı deneyin derim. Umarım kolayca karar verirsiniz. Bu arada vanta modelleri hakkında sizin bilginiz var mı?