05/04/2016, Saat: 15:45
(05/04/2016, Saat: 14:30)koolandgang Adlı Kullanıcıdan Alıntı: @martin "Bu arada bence DE jilet ve aletler tam bir tasarım garabeti, jiletin tek tarafını kullanmak varken çift taraflı jilet üretmenin mantığı nedir anlamadım gitti. Belki de jiletler ilk çıktığında çok kördü bir yüzü tek bir tıraşı cıkaramıyordu.
Neticede kartuşlular çıkınca hepsi SE olarak çıktı ve bu yanlışlıktan dönüldü. Bence DE aletler yanlış tasarımlanmış DE jiletlerin hatasını yüklenmiş oldu. 100 yıldır üretilen DE jiletler milyonlarca tonluk çelik israfına neden olmuştur"
Usturadan kurtulmak istiyorlardı. O zaman için DE'ler onlara can simidi oldu. Ustura'yı kaç defa satabilirlerdi. Daha çok paraya daha çok satış hedeflediler. Çift taraflı olması da avantaj olarak sunuldu tüketiciye, aynı zamanda.
Kesinlikle sizinle hem fikirim komşum. Hem hijyen olarak, hem ekonomik olarak, hem üretim ham madde noktasında SE'ler doğru seçim. Rocnel SE'nin ciddi olarak başarılı olacağını düşünmem de ise, single edge olmasının faktörü büyük.
Yarım jilet üretimini patlatacak bu gidişle
Bu sorunuzun yanıtı aslında jiletlerin evrim sürecine bakarsak gayet kolayca verilen bir yanıt. Usturalardan sonra icadedilen jiletler günümüzde çoğunlukla GEM'in ürettiği SE jiletler. Bu jiletlerin sadece tek tarafı keskin. O kadar çelik kullanılıyor ama sadece tek taraf keskinleştiriliyor.
King Camp Gillette'in DE jiletleri icad edişi de bu soruna dayanıyor. Bu kadar çelik kullanıyoruz, bu jiletin diğer kenarını da bileyip nasıl kullanırız? Böylece bir jiletin ömrünü nasıl uzatırız? Yani amaç tasarruf sağlamak.
Teknoloji ilerledikçe üretim imkanları arttı. Bu üretim imkanlarının artışıyla da kartuşlar ortaya çıkınca çok az miktarda çelik harcanarak jilet üretilmeye başlandı. Dolayısıyla bir jiletin diğer tarafını keskinleştirmeye gerek kalmadı.
https://instagram.com/buyukkotukurt/