(24/06/2016, Saat: 02:28)Saltuk Adlı Kullanıcıdan Alıntı: @cihankeskin hocam,sayı konusunda yaklaşık bir fikir sahibi olmak adına bir tavsiyem olacak;
Konuya bir anket ekleyelim.Domuz fırça ve porsuk fırça için düşük ve yüksek maliyetli seçenekler olmak üzere seçenekler ekleyelim.
Misal;domuz fırça için 35 € veririm diyenler,20 € nun üzerine çıkmam diyenler gibi.Ve forumdaki üyelerin ankete katılımı için bir süre zaman tanıyalım.Eğer yüksek maliyeti gözden çıkaran yeterli sayıda kişi katılırsa Özel üretim sap vs. düşünelim.Eğer yüksek maliyet için yeterli olmazsak fedakarlık edip sadece sap rengi modifikasyonu yaparız.Aynı şey ikinci bir anketle porsuk için de yapılır.Yanılma payı da hesaba katılarak seçeneklere göre ortalama katılım bulunur ve atıyorum bir hafta sonunda anketteki oy sayısı üzerinden üreticiyle net bir görüşme yapılır.Herkes de net bir şekilde organizasyonun ilerleyişini görmüş olur,kendi aramızda da varsayımlar üzerinden tartışma çıkmamış olur.(Geçmiş yıllardakine benzer durumlar yaşanmamış olur.)
Söylediğiniz mantıklı. Herkes açık açık verebileceği bütçeyi yazarsa iyi olacaktır.Ama kimse de 30-40 eu'ya porsuk beklemesin.
Benim için Domuzda 30-35 eu civarı çok ancak Porsukta 70 eu'ya kadar çıkabilirim. Neticede iyi kalite bir porsuk için 70 eu fazlasyla makul bir rakam.