04/07/2016, Saat: 02:15
(03/07/2016, Saat: 23:54)Nani Kuş Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Fırçaların dükkanlarda fiziki saklama ve bekleme koşulları kıllar üzerinde olumsuz etkileri mevcutmudur ? Sadece bu sebepten dolayı kıl dökmesi ihtimali olabilirmi ?
üstadım kutusuz ürünlerde bekleme ve saklama koşulları olumsuz etki edebilir.Özellikle ülkemizde üretilen kutusuz satılan domuz kılı fırçalarda saklama ve bekleme koşulları fırçalar için daha çok önem taşıyor.İşin sterillik boyutu da olmakla birlikte bilhassa kutusuz ürünlerde düşme veya darbe alma gibi sorunlar fırçanın yapısına zarar verebilir.Bundan 10 yıl kadar önce bir dükkanda jaguar fırça bakarken cam önüne konmuş bir fırçanın güneşin etkisinden olsa gerek aşırı kıl döktüğünü fark ettim.Dükkandaki diğer fırçalarda bunu gözlemlemedim çünkü onlar dükkanın içinde ki tezgahlarda duruyordu.Yine başka bir dükkandan domuz kılı fırça alayım derken esnafın kazara fırçayı düşürmesi sonucu fırçanın sap ve kılları biribirinden ayrıldı.
Ancak kutulu bir üründe bu gibi durumların fırçaya zararı daha az olacaktır.Söz konusu simpson gibi ürünler kutu muhafazalı olmakla birlikte çoğunlukla yurt dışından dolayısıyla uzun mesafeleri aşarak geliyor.Dikkatsiz bir kargo görevlisi veya taşıma esnasında fırçaların alabileceği darbeler fırçaya hasar verip bir süre sonra kullanım esnasında bu gibi sorunlara yol açabilir diye düşünmekteyim...
Biraz uzun oldu ama naçizane düşüncelerim bunlar
Keyifli tıraşlar...