02/06/2012, Saat: 11:49
(02/06/2012, Saat: 11:43)Lord Sparhawk Adlı Kullanıcıdan Alıntı:(02/06/2012, Saat: 11:32)eskiuye3315 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: yalnız burda yeni birşey öğrendim senden, ülkemizde bıçakçılar usturada bileyebiliyorsa çok güzel. Acaba hangi aşamalardan geçiyorlar görebildinmi hiç ? çünkü bu iş manuel haricinde çark tabir ettiğimiz makinalarda olursa metalde sıkıntı yaratabilir usturada uzman değilim ama en azında okuduklarım bu şekilde.
Bu konuyu aslında Lord'a sormak gerek çünkü uzmanı o hem bileme makinaları ve taşları hemde usturalar üzerine.
Bu arada sanada kolay gelsin inşallah gönlüne göre malzemeler bulabilirsin.
Selamlar.
Taşlar konusunda uzman demeyeyim de hastayım. Yakında bloga yazacağım taş konusun herhalde türkiyedeki en kapsamlı bilgi olacak. Usturalar konusunda solingener ve Ertan(kubilay) komşularımın daha bilgili olduklarını biliyorum.
Bıçakçıların nasıl bıçak bilediğini düşünürsem aklım almıyor bu konuyu. Polisaja macun basıp mı yapıyorlar ne ediyorlar çok merak ettim bende şimdi. Hani 30 saniyede bıçak bileyip 3-4 lira para kazanmaya alışmış bir bıçakcının yarım saat-bir saat elde taşlarla uğraşıp ustura bilemesini aklım almıyor.
dediğim gibi kendi bileyebilene asla tavsiye etmem ama beceremeyenler için
bir seçenek ankara sobacılar çarşısında sena bıçakçılık var bilen varsa
10 tl ye bileyliyor mesela bende yağ taşı denen bir taşvar onunla bilemeye çalışıyorum çok iyi değil fakat yoklukta düşük kalite usturalara kullanıla bilir ben bir dönerciden aldım taş koyu gri renk ti yağın içinde 15 20 dk kaynattı simsiyah oldu yumuşak ve ince iş görüyor ama yinede bıçakçı ya bilettiğim gibi keskin yapamıyorum