08/05/2017, Saat: 23:09
(08/05/2017, Saat: 20:29)SumNauta Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Teşekkür ederim @msakalli Ne güzel evde ekmek yapmanız, büyük bir keyif ekmek yapması ve bütün hobiler gibi medidatif bir şey....ekmek yaparken mutfakta herşeyi unutuyor, sadece hamurun kıvamına, yaptığı 'ekşi' mayanın ömrünü uzatmaya yoğunlaşıyor insan
Siyez buğdayı da çok özel bir buğdayımız....binlerce yıldır genetiği değişmeden gelen buğdaylarımızdan o da...Kastamonu'dan edindiğim Siyez buğdayını un haline getirtip şimdiye kadar 5 ekmek yaptım, biraz daha zor bir buğday ama yapılan ekmek çok güzel oluyor....Bu arada Siyez buğdayından yapılan Bulgur da bir ayrı güzel.
Nice güzel ekmekler yapmanızı dilerim.
Sent from my iPad using Tapatalk
Teşekkür ederim. Ülkemizde genetiği bozulmayan 2 buğday türü varmış sanırım. Biri Siyez diğeri de Kavılca. (Ben sadece Siyez'i biliyordum, Kavılcayı'da sizden öğrendim )
Bu arada, benim maya daha ilk günden öyle bir kabarmış ve gözenek gözenek olmuş ki çok şaşırdım. (Unun kalitesinden olsa gerek) Bugün ilk beslemeyi yaptım. Belki de 1 hafta beklemeye gerek kalmayacak, sanırım 5. gün hazır olacak.