Bir kaç sene önce Anadolumuzda yetişen Buğday türlerini araştırırken Birleşmiş Milletler'in 'Gıda ve Tarım Örgütü' FAO'nun Türkiye raporunu bulup okumuştum.
Son 60 senede yerel buğdayların tarımının çok hızlı bir şekilde düştüğü (neredeyse 10'da 1'e düşmüş) gerçeği var. Çiftçilerin bir suçu yok, dayanıklı ve pazarda kendilerine kolayca yer bulabilecekleri yeni tip buğdayları tercih ediyorlar. Ancak ülkemiz insanlarından bir talep olması durumunda yerel buğday tarımı gelişebilir.
O rapordan Türkiye'de tarımı yapılan (yerel kabul edilen) Buğday Türleri ile ilgili 2 tabloyu ilgilenebilecek forum üyeleri için aşağıya ekledim.
Sent from my iPad using Tapatalk
Son 60 senede yerel buğdayların tarımının çok hızlı bir şekilde düştüğü (neredeyse 10'da 1'e düşmüş) gerçeği var. Çiftçilerin bir suçu yok, dayanıklı ve pazarda kendilerine kolayca yer bulabilecekleri yeni tip buğdayları tercih ediyorlar. Ancak ülkemiz insanlarından bir talep olması durumunda yerel buğday tarımı gelişebilir.
O rapordan Türkiye'de tarımı yapılan (yerel kabul edilen) Buğday Türleri ile ilgili 2 tabloyu ilgilenebilecek forum üyeleri için aşağıya ekledim.
Sent from my iPad using Tapatalk