27/06/2012, Saat: 15:18
Aynen belirttiğiniz gibi 89la tahrişleri burun altı yani bıyık kısmı ve boyun çene birleşiminde yaşadım. Yalnız tıraş olurken ilk perde düz(WTG), ikinci perde ters(ATG) tıraş oluyorum. ATG şeklinde tıraş olurken tahrişleri yaşıyorum ama ters açıdan tıraş olurken bile 89 la nadir tahriş yaşıyorum. Ben zaten 89 barleyden memnunum, benim belirttiğim 37C den daha fazla memnunum zira 37C ile ters açıdan (ATG) tıraş olurken bile hiç tahriş yaşamadım (not: 37C ile henüz 5 defa tıraş oldum) ve sanki 37C ile tıraş olurken daha hızlı tıraş oluyorum yani pek dikkat gerektirmiyor benim için Tabac mevzusunda ise ben tabac için kötü demiyorum sadece tabactan beklentim yüksekti , belki forumdaki bazı arkadaşların etkisi olmuştur sonuç olarak tabac için iyi diyorum çok iyi diyemiyorum. Ayrıca tabacla tahriş mevzusunu sadece tabaca bağlamam doğru olmaz belki zira o sırada farklı jiletler kullanıyordum malum her jileti test etmeye çalışıyorum jiletten de kaynaklanmış olabilir. Henüz kullanmadığım sabunlar(MWF, Taylor sandalwood,colonel conk, erasmic ve taylor avokado) var elimde bir de onları kullanıp bakmam lazım 37C ve 89'la, tabiki farklı jilet markalarıyla gördüğünüz gibi her türlü kombinazyon için daha çok tıraş olmak gerekiyor saygılar...
(27/06/2012, Saat: 13:22)ihtilaf Adlı Kullanıcıdan Alıntı: üstadım 89 la tahrişleri nerede yaşadınız burun altı ve boyun çene birleşimi olabilirmi
slantı hergün kullanıyormusunuz,günlük kullanım yorumlarını alalım sizden
slantı bir süre kullanın sonra 89 la bir daha deneyin fark varmı,89 keskin jiletleri sever
tabac iyi köpürtülünce arko gibi iyi iş yapıyor,bir eksiğiniz olmasın,tıraş aletini bastırma gibi bir hatamı yaptınız
saygılar
(27/06/2012, Saat: 12:57)griyelken Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Merkur 37C Slant tıraş aletini 1 haftadır kullanıyorum. Daha önceleri EJ 89 Barley kullanıyordum ama bundan sonra sanırım yoğunlukla 37C kullanacağım. EJ 89'dan da memnunum ama 37C bana daha iyi geldi, çünkü 37C çok daha yakın tıraş sağlamasına rağmen hiç tahriş yaşamadım, EJ 89 ile nadir de olsa tahriş yaşıyordum. Belki kullandığım jiletlerin ve sabunlarında etkisi vardır bilmiyorum zira 37C'yi bolzano, timor jiletleri ve proraso, tabac ve arko sabunları ile kullandım. Bolzano ve timor jiletler çok iyi gerçekten, bu arada konusu değil ama sabunların performansından da azıcık bahsedersem prorasonun cildi serinletmesine hayran kaldım, EJ 89 ile ara sıra yaşadığım tahrişleri genelde tabacla yaşadım, doğrusu tabac kokusu dışında performansı beklediğimden düşük göründü, arko ise hem dolgunluğu hem kıvamı hem koruyuculuğu aşısından oldukça iyi sadece biraz nemlendirmesi eksik kalmış ama o da tolere edilemeyecek kadar değil bence. Herkese iyi tıraşlar....