22/01/2018, Saat: 16:10
(20/01/2018, Saat: 23:33)Cep Saati Adlı Kullanıcıdan Alıntı: İlk fırçamı alacağım ve porsuk kılı fırça almayı düşünüyorum. Sizce fs karma ya da pure gibi ucuz bir fırça ile başlayıp zamanla daha kaliteli fırçalara mı geçmeliyim yoksa başlangıcı bütçeme uygun iyi bir fırça ile yapıp tek fırça ile uzun süre idare edebilir miyim.
Şimdilik haftada iki kereden fazla tıraş olmayı düşünmüyorum. İşi tamamen keyfe vurup fazla para da harcamak istemiyorum.
İkinci seçenek için Thater 4292 Best Badger fırçayı düşünüyorum ama extrashaving.com dışında hiç bir yerde bu fırçayı bulamadım. Bu fırça hakkında bilgisi olan var mıdır? Aynı fiyata (200₺) hangi fırçaları tavsiye edersiniz?
Bende Thater 4292 Best ve SOC badger mevcut. 200'den 250'ye çıkabilirsen kesinlikle SOC derim. Yüzde köpürtüyorsan 2 band fırçanın yarattığı his gerçekten güzel. Ama Thater'ın besti de hiç batıcı değil adı best de olsa yarattığı his alt seviyelerde değil bu yüzden günlük olarak onu kullanıyorum.
Dikdik_s üstadın dediği gibi Thater'ın ölüsü yeter. Best kıl alınacaksa o fiyat denginde Simpson ile riske girmezdim Thater alırdım. Ama cebimdeki 200 liraya da 50 lira koyabilirsem SOC alırdım. Düğüm 2 mm daha kalın, sap ahşap (ki tüm saplar bu yüzden birbirinden farklı ve kendi zevkine göre bir desende alabilirsin -eğer impadan ziyaret ederek alabilirsen-) 2 band kıl yapısı ve getirdiği daha omurgalı hissiyat 50 liraya değer.
Bence Thater best alırsan aklında SOC kalır ama SOC alırsan aklında Thater best kalmaz, Thater 2 band daha üst fırçalara gözünü dikersin. Ayrıca impa'nın web sitesindeki thater best fotoğrafı yanlış, orada 3 band bir silvertip varken best daha koyu ama o çirkin suratının altında da güzel bir performans var.
200 liralık etiketi sizi aldatmasın Thater'lar içerisinde kıyaslayın. Bir üst basamaktaki Thater 300 ondan sonra 500 çünkü. Ama SOC, 250 liralık etiketiyle o fiyata şahane bir performans veriyor.
Elimdeki fırçaları Thater 4125/1>SOC>Thater 4292 Best olarak sıralayabilirim.