25/05/2018, Saat: 17:49
Konu ben bakana kadar uzadığı için kimseyi etiketlemeden yazayım. Öncelikle her döküm aynı döküm değildir arkadaşlar. Lava ve Le Creuset gibi tava ve tencerelerin çoğunluğunun dışı boya içleri ise emayedir. Dışı boya olmayan ızgara gibi ürünleri de tamamı ile emayedir. Bu tencere ve tavaları isterseniz makinede de yıkayabilirsiniz. Elde yıkamanızı kaplamanın ömrünü uzatmak için tavsiye ederim. Böylece tencereniz - tavanız size çok daha uzun yıllar hizmet edecektir. Bu ürünlerde deterjanla gayet güzel elde yıkayıp kurulayıp kaldırabilirsiniz. İçleri emaye olduğu için yıkayıp kuruladıktan sonra yağ sürmenize gerek olmadığı gibi emaye yüzeye sürülen yağın bir faydası da yoktur. Boşuna yağlı bırakıp da hanımdan bu ne yağ içerisinde bakışı yemeyin yani.
Diğer tür döküm tencere tavalar ise tamamı ile kaplamasız olanlardır. Bunlardan en çok bilinen Amerikalı Lodge markasıdır. Bizim yerli tek üreticimiz ise @osaka23 komşumun da bahsettiği Dökümcü Baba. Dökümcü Baba'nın kalitesini bilemiyorum ama fiyatlarından dolayı Amazon üzerinden Lodge almak şu son kurlardan önce daha mantıklıydı. Yeni kurlara göre tekrar bakmalı. Bu kaplamasız döküm tavalar ise hem et hem de diğer yemeklere gerçek ızgara lezzetini veren ürünler. Bu ürünlerde kaplama bulunmadığı için bu ürünler öncelikle yağlanarak fırınlanır ve yağın ürünün üzerine yapışması sağlanır. Bunlar asla deterjanla yıkanmaz. Fırçalanır, kurulanır ve yağlanarak kaldırılır. Yağlamanın mantığı ise hava ile teması keserek korozyonu önlemektir.
Bu konularda en ustamız @candova komşum. Teşrif ederse bize daha detaylı bilgi verebilir.
Diğer tür döküm tencere tavalar ise tamamı ile kaplamasız olanlardır. Bunlardan en çok bilinen Amerikalı Lodge markasıdır. Bizim yerli tek üreticimiz ise @osaka23 komşumun da bahsettiği Dökümcü Baba. Dökümcü Baba'nın kalitesini bilemiyorum ama fiyatlarından dolayı Amazon üzerinden Lodge almak şu son kurlardan önce daha mantıklıydı. Yeni kurlara göre tekrar bakmalı. Bu kaplamasız döküm tavalar ise hem et hem de diğer yemeklere gerçek ızgara lezzetini veren ürünler. Bu ürünlerde kaplama bulunmadığı için bu ürünler öncelikle yağlanarak fırınlanır ve yağın ürünün üzerine yapışması sağlanır. Bunlar asla deterjanla yıkanmaz. Fırçalanır, kurulanır ve yağlanarak kaldırılır. Yağlamanın mantığı ise hava ile teması keserek korozyonu önlemektir.
Bu konularda en ustamız @candova komşum. Teşrif ederse bize daha detaylı bilgi verebilir.
https://instagram.com/buyukkotukurt/