17/06/2018, Saat: 13:18
Cevabınız için teşekkür ederim komşum. Ben de yeni başlarken büyük üniversite olsun diye kendimi şartlandırmadım. Yeni açılan üniversitelerin( hatta ilk tercihim Marmara Bölgesinde ) meslek yüksek okullarında dahi düşünebilirim. Buraları da küçümseme amaçlı yazmadım genellikle ilçelerde olduğu için akademi düşünenler tarafından pek tercih edilmiyor izlenimi var ondan yazdım. Okutman ve uzman kadro adı da yeni kanunda değiştirildi bildiğim kadarıyla onlar da öğretim görevlisi oldu ve orada yabancı dil (okutmanı) öğretim görevlisi olanlar dışındakilerde de vereceği ders alanında tezli yüksek lisans yapanlar başvurabiliyor komşum. Ben deTürk Dili, Atatürk İ ve i.T. , Temel bilgisayar tek. alanında lisans ve yl'ı olmadığı için okutman tarafı olmuyor bana. Yanlışım varsa düzeltin. Geriye Rektörlüklerde vs uzman kadroları kalıyor. Uzman ilanları da pek sık açılmıyor onların şartları da araştırma görevlileri ile benzer oluyor ama az açılıyor. Siyasi destek konusu malesef ülkemizin acı durumu. Bazen hocalara konuştuğumuzda bizi de aşan şeyler var diyor kısaca. Ve herkesin dilindeki önce akademisyen alınıyor sonra ilan çıkılıyor lafı... Alınacak kişinin belli olmadığı ilan az oluyor bunun da sebebi hocalar bazen gelen kişi ile uyuşamıyormuş ...
Kainatın aynasıyım, mademki ben bir insanım.