19/11/2018, Saat: 01:41
(19/11/2018, Saat: 01:12)CtrlKML Adlı Kullanıcıdan Alıntı: @dikdik_s komşum;
Bugün 34C alet, Gillette Silver Blue bıçak, Proraso Sandal krem ve tıraş öncesi Nivea krem hazırlığı ile üç perde tıraş oldum. Günlük tıraşımda çoğunlukla tercih ettiğim bu ekipmanı benzer koşulları sağlamak için özellikle tercih ettim. Sakalım ise iki günlüktü, en son Cuma sabahı tıraş olmuştum. Çoğu zaman üç perde yerine iki perde tıraşı tercih etsem de ilk perdenin çok keyifli geçmesinin ardından üç perde tıraşa döndüm...
Öncelikle şunu söyleyeyim: GSB bıçak 34C için biçilmiş kaftan çünkü O da Perma gibi ince bir jilet ve deneyimlerime göre 34C ince jiletlerle bariz iyi çalışıyor.
P&G üretimi çift kağıtlı Perma ile kısaca karşılaştıracak olursam: -son söyleyeceğimi baştan söyleyeyim- bence birbirlerine çok yakın jiletler. İkisi de alışılmışa göre ince, ikisi de gayet keskin ve akıcı, çok yumuşak ve tıraş aletine aynı geri bildirimi bırakan jiletler. Perma GSB'ye göre biraz daha keskin iken, GSB Permaya göre biraz daha yumuşak.Bu farklılık ise sanırım GSB'nin teflon kaplamasından doğuyor. Kaplama, keskinliği biraz düşürürken haliyle konforu da arttırıyor. Belki de aralarında kaplama dışında bir fark yoktur diye düşünüyorum. Her ikisini de birbirine tercih etmek çok zor olacaktır. Elimde yeterince çift kağıtlı Perma ve Silver Blue stoğu olsaydı ömür boyu başka jilet aramazdım.
Kutulu da denemek karşılaştırmak isterseniz numune iletebilirim.Bizde sizin gibi bu konuda bilgili deneyimli arkadaşların fikirlerinden de yararlanmış oluruz.