05/12/2018, Saat: 13:02
(05/12/2018, Saat: 11:09)sfenks Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Bic jiletle denemiştim. Evet biraz köreltiyor ama jilet ağzındaki gereksiz metal çapağı temizlediği için konforlu hale getiriyor. Sert bir mantarsa ve orantılı sürtmezseniz daha da çizici bir hale gelme riski de var.
@sfenks komşum, söylediklerinize kesinlikle katılıyorum. Bu yöntemi ilk kullanımda hırçın sonraki tıraşlarda konforlu olan bıçaklarda kullanıyorum. Faydasını da görüyorum. Özellikle Perma-Sharp, Bic, Astra Yeşil, Derby, Ladas, Rapira SS ve aklıma gelmeyen birkaç tane daha bıçakları bu şekilde kullanıyorum. Personna Lab Blue, Treet Platinum ve Gillette 7 O'Clock bıçakları kağıdından çıkarttığım gibi kullanıyorum.
Bıçakların ruh hali değişken Keyfi yerindeyse sizi üzmeden yağ gibi işini yaparken keyifsiz olduğunda canınızı incitiyor
Dün akşam uzun bir aradan sonra Sputnik kullanayım dedim aman Allahım resmen isyan ettirdi bana. Tıraşa yeni başlamıştım daha fazla acı çekmeden tıraş aletinden çıkarttım ve yerine mantardan geçirdiğim Perma-Sharp'ı kullanmaya başladım. Aynı yüz, aynı sakal, aynı köpük aynı alet, aynı açı ile sorunsuz ve konforlu bir şekilde tıraşımı tamamladım Sanırım Sputnik gününde değildi