04/02/2019, Saat: 23:25
Geçtiğimiz hafta tıraşlarımı cella ile oldum. Öncelikle koku herkese hitap etmeyebilir, bildiğiniz acıbadem kokusu, ilk olarak yüzümde bende de hafiften yanma yaptı, sonra geçti. Hassas ciltli olanlar üzerinde daha çok yanma hissi doğurabilir. İlk 2gün body shop sentetik fırça kullandım, diğer arkadaşlarda olduğu gibi çene ve bıyık bölgemde hafif kızarıklıklar oluştu (tahriş kaynaklı kızarıklıkta olabilir bu). Sonra düşündüm sabah tıraş olduğum için işi aceleye getirdiğime kanaat getirdim 5dk daha erken kalkıp tıraş öncesi hazırlığı iyileştirdim. Fırça daha yumuşak yapıdaki yaqi 26mm sentetik kullandım, normalde soğuk su ile tıraş olurum, sıcak suya döndüm yüzümü sıcak su ile yıkayıp sakalların iyice yumuşamasını sağladım kaseyede sıcak su doldurdum. Yaqi sentetikle daha iyi performans yakaladım. Sabunun hem köpük hem kayganlık, aynı zamanda yastıklama bakımından iyi olduğu herkes tarafından bilinen bir gerçek nemlendirme zaten başarılı. Tahriş yaşamadım. Sabunu kabında fırçaya yükleme yapıp, yüzde masaj yaparak köpürttüm (acele etmeden oynaya oynaya) Yani demem oki iyi bir ön hazırlıkla, sadece cella değil her tıraş sabunu ve kremi ile mükemmel tıraşlar geçirebilirsiniz. Cella sabunu deneme fırsatı sunan @sofistike (Gürkan) kardeşime ayriyeten teşekkür ediyorum.
Edep, aklın tercümanıdır. İnsan edebi kadar akıllı, aklı kadar şerefli, şerefi kadar kıymetlidir...